Προειδοποίηση Γεωργιάδη για αυξήσεις σε καφέ, ψωμί, ενέργεια- Έρχεται «κύμα» ανατιμήσεων

22 mins read

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο σοβαρών ανατιμήσεων σε πολλά προϊόντα, λόγω των διεθνών συνθηκών, έκρουσε από τη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Θα υπάρξουν, υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες, ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα. Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, και πρόσθεσε πως και οι πολίτες μπορούν να κάνουν διαδικτυακή έρευνα αγοράς.

«Έχουμε φτιάξει υπηρεσία και ο πολίτης, κάνοντας χρήση το e katanalotis, πριν από τα ψώνια του μπορεί να κατευθυνθεί  στο σημείο με τις καλύτερες τιμές. Μπορεί να έχει δεκάδες ευρώ διαφορά το ίδιο καλάθι», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε ακόμα και για την υπαναχώρηση Αποστολάκη, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «τελειωμένο». «Έχει τελειώσει το θέμα με τον ναύαρχο» είπε, και πρόσθεσε: «Μεταξύ μας, δεν έχασε η Βενετιά βελόνι. Θα βρεθεί άλλος».

Παρακολουθήστε εδώ: 

Οικονόμου: Ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για το πρόβλημα με τις ανατιμήσεις προϊόντων -Προς αντισταθμιστικά μέτρα

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τυχόν αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες και ενόψει των εξαγγελιών Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σημείωσε ότι «στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά».

Όπως είπε ο Γ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα κάνει και ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές για το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην τσέπη και τη ζωή των ανθρώπων, για όσο καιρό κρατήσει η τάση αλλαγής των τιμών, ενώ εξήγησε ότι παράμετρος διαμόρφωσης των τιμών είναι και η ίδια η αγορά.

«Μην έχετε αμφιβολία ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δεν θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε απολύτως δικαιολογημένη την ανησυχία για αυξήσεις, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται σε εξωγενείς παράγοντες, δηλαδή «έχει αυξηθεί η τιμή του φυσικού αερίου, έχουν τριπλασιαστεί-τετραπλασιαστεί, ίσως και πολύ περισσότερο, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει ”φωτιά” σε όλο τον κόσμο, από τις ζωοτροφές μέχρι τον χάλυβα, κι αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας, χωρίς αμφιβολία».

«Η κυβέρνηση προφανώς παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες έκανε αναφορά εκτός της ατζέντας στο υπουργικό, κυρίως στη ΔΕΗ, γιατί είναι κρίσιμο, μπορεί να πυροδοτήσει μια σειρά από άλλα πράγματα και αφορά και όλους μας, νοικοκυριά, επιχειρήσεις, τον καθένα και την καθεμιά», είπε ο κ. Οικονόμου.

Προφανώς, διευκρίνισε, η κυβέρνηση έχει κατά νου ότι εξελίξεις ή πράγματα που μπορεί έστω και έμμεσα να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών δεν πρέπει να είναι εκτός του πεδίου ενδιαφερόντων της.

«Γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε αίσθηση του τι συμβαίνει και πόσο η καθημερινότητα τον απασχολεί. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά με πάρα πολλά χρήματα το προηγούμενο διάστημα. Η καθημερινότητα του πολίτη, το εισόδημά του είναι στην ατζέντα μας», είπε.

Παρακολουθήστε εδώ: 

Facebook Comments