Προκαλεί ο Tσίπρας: «Μπαγάσα Κυριάκο, πώς δεν το σκέφτηκα τόσο καιρό…»

15 mins read

Προφανώς ζήλεψε τον Παύλο Πολάκη ο πρώην Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος δημοσίως στον Κυριάκο Μητσοτάκη με ύφος που δεν αρμόζει σε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία δήλωση που δεν έχει μόνο ειρωνείες, άλλα τελικά είναι και γεμάτη ανακρίβειες.

Αφορμή για την ανοίκεια επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, που ενδεχομένως προδιαγράφει το πώς θα κινείται πλέον αντιπολιτευτικά, είναι ένα παραπολιτικό σχόλιο ότι τάχα ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναζήτηση στο Google τη λέξη «Macedonia» και διαπίστωσε ότι τα αποτελέσματα αφορούν τη Βόρεια Μακεδονία ενώ στην αναζήτηση της λέξης «Makedonia», τα αποτελέσματα αφορούν την Ελλάδα και έτσι έχει καταλήξει στη δεύτερη ως το επικρατέστερο σενάριο για το σήμα που θα συνοδεύει τα ελληνικά μακεδονικά προϊόντα.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

«Αποχή από τη ψηφοφορία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων οι βουλευτές της ΝΔ.

Αποχή και του Πρωθυπουργού από τη κρίσιμη συζήτηση στη Σύνοδο Κορυφής, όπου αποδείχθηκε ότι η Δανία και η Ολλανδία έχουν σημαντικότερο ρόλο και λόγο για τα Βαλκάνια από ότι η Ελλάδα.

Αλλά ας μη γκρινιάζουμε…Οι απόντες βρήκαν λύση στο πρόβλημα των εμπορικών σημάτων.

Θα αφήσουμε το Macedonia στους Βορειομακεδόνες και θα κρατήσουμε εμείς το Makedonia.

Πώς δε το σκέφτηκα τόσο καιρό ότι αλλάζοντας το «c» με το «k» θα έλυνα το πρόβλημα…

Και αυτός ο Κυριάκος, τόσες φορές ήρθε στο Μαξίμου για το ονοματολογικό, κουβέντα δε μου είπε.

Όλα τα έξυπνα τα κρατάει για τον εαυτό του ο μπαγάσας…»

Η απάντηση στον πρώην πρωθυπουργό ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιο Πέτσα:

«Ο κ.Τσίπρας, όπως κυβέρνησε, έτσι κάνει κι αντιπολίτευση: στο γόνατο. Η Νέα Δημοκρατία δεν συμφωνεί σε οποιοδήποτε κείμενο που δεν αναφέρεται ρητά στην τήρηση των υποχρεώσεων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Για τον κ. Τσίπρα είναι “ψιλά γράμματα” αυτά. Όχι όμως για τους Έλληνες. Γι΄ αυτό και οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ απείχαν από την ψηφοφορία.

Αλλά, ο κ. Τσίπρας δεν μένει μόνο σε αυτό. Αναφέρεται στην ανάρτησή του σε “Βορειομακεδόνες”, ενώ ο ίδιος έχει υπογράψει στη Συμφωνία των Πρεσπών να λέγονται “Μακεδόνες”. Σκέτο. Ούτε στον ίδιο δεν αρέσει η συμφωνία του; Ποιον κοροϊδεύει ο μπαγάσας*;

* μπαγάσας (σκωπτικό) = κατεργαράκος, επιτήδειος»

Facebook Comments

Τελευταία Νέα