ΑρχικήΠολιτικήProrata: Υπέρ της λύσης Μητσοτάκη για τα αρχαία της Βενιζέλου οι Θεσσαλονικείς

Prorata: Υπέρ της λύσης Μητσοτάκη για τα αρχαία της Βενιζέλου οι Θεσσαλονικείς

Υπέρ της λύσης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα αρχαία στον σταθμό μετρό Βενιζέλου είναι οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό της ιστοσελίδας voria.gr., σε ερώτηση σχετικά με το «ποια λύση προτιμάτε για το σταθμό Βενιζέλου», το 51% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της απόσπασης των αρχαιοτήτων κατά την κατασκευή και την επανατοποθέτησή τους στη συνέχεια, θέση που υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την άλλη το 38% επιθυμεί την παραμονή των αρχαιοτήτων στον χώρο κατά την κατασκευή του σταθμού, θέση που υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Από την άλλη το 72% των Θεσσαλονικέων υπογραμμίζουν ότι ανεξάρτητα από ποια λύση θα θεωρούσαν προσωπικά σωστότερη, προτιμούν τη λύση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. «Ναι» σε αντιδράσεις ή προσφυγές για να μην εφαρμοστεί αυτή λέει το 18%, ενώ 10% δεν απαντά.