ΑρχικήΠολιτικήΠρόστιμο €150 σε όσους δεν φορούν μάσκα στα ΜΜΜ - Καταγγελίες στο...

Πρόστιμο €150 σε όσους δεν φορούν μάσκα στα ΜΜΜ – Καταγγελίες στο 11185

Ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι το υπουργείο Μεταφορών καλείται να διαχειριστεί το πιο δύσκολο πεδίο της άρσης των μέτρων από το πρωί της Δευτέρας, κι αυτό αφορά την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ρωτήθηκε αν θα υπάρχει πλήρης έλεγχος εκ μέρους του Υπουργείου Μεταφορών για να διαπιστώνεται αν όλοι οι επιβάτες φορούν μάσκα, με τον υφυπουργό να απαντάει ότι τόσο οι οδηγοί όσο και οι 300 «βοηθοί επιβάτη» που θα προσληφθούν, θα έχουν το δικαίωμα να αποβιβάζουν όσους δε συμμορφώνονται.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως δεν θα είναι «Κανείς χωρίς μάσκα από Δευτέρα στα ΜΜΜ», τονίζοντας ότι όποιος δε φοράει μάσκα θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε «Θέλω να απευθύνω μια έκκληση για συντηρητικές μετακινήσεις, για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ειδικότερα τις ώρες αιχμής», προτείνοντας -σε όσους έχουν τη δυνατότητα- να χρησιμοποιούν ιδιωτικό μέσο μεταφοράς.

Οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους αλλά και να ενημερώνονται για τα ΜΜΜ, καλώντας στο τηλεφωνικό νούμερο 11185.

Σχετικά με τα ταξί, συνεχίζεται το μέτρο μεταφοράς ενός επιβάτη, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους. Κι εδώ ο υφυπουργός τόνισε ότι η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τον οδηγό, ενώ υπάρχει αυστηρή σύσταση και για τους επιβάτες.