Πρόταση -έκπληξη από Ν.Δ: Δένδιας- Παναγιωτόπουλος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω Τουρκίας

10 mins read

Έντονος είναι ο προβληματισμός για το μεσοδιάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κάλπη στην Ελλάδα, εξαιτίας των Τουρκικών προκλήσεων, που πια είναι καθημερινότητα για την πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η κυβέρνηση ανησυχεί όταν υπηρεσιακά θα έχει αναλάβει κάποιος που δεν είναι πολιτικός , ένας ανώτατος δικαστικός δηλαδή, ο οποίος δεν θα έχει πολιτική εμπειρία και την ίδια περίοδο είναι πιθανόν και  η Τουρκία να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Στην εξίσωση μπαίνει  ο υπαρκτός κίνδυνος ενός επεισοδίου, ενός ατυχήματος, το οποίο θα πρέπει να διαχειριστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η πρόταση λοιπόν του Μεγάρου Μαξίμου σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ είναι να προτείνει  για τον σχηματισμό αυτής της υπηρεσιακής κυβέρνησης να παραμένουν στις θέσεις τους ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ώστε να υπάρχει μία συνέχεια σε αυτά τα δύο κρίσιμα υπουργεία που μπορούν να διαχειριστούν παρόμοιες καταστάσεις με την Τουρκία, ώστε η χώρα να μην μείνει ακυβέρνητη ή με μικρή πολιτική εμπειρία στο χειρισμό αυτών των θεμάτων.

Για να γίνει κάτι τέτοιο δεκτό όμως, απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων.

Ερωτηθείς σχετικά στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ,, για το αν πρόκειται να ζητηθεί συναίνεση των κομμάτων για να παραμείνουν οι Δένδιας και Παναγιωτόπουλος ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα, σε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Πηγαίνοντας προς τις εκλογές θα το δούμε».

 

 

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα