ΑρχικήΠολιτικήΠρωτοφανές- Ο Κασσελάκης δανείζει χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Πρωτοφανές- Ο Κασσελάκης δανείζει χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, δάνεισε από τον προσωπικό του λογαριασμό το κόμμα, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων και να εξυπηρετηθούν οι υποχρεώσεις πριν από το τέλος του έτους.

Η πληροφορία αυτή επιβ εβαιώθηκε από το ίδιο το κόμμα, το οποίο είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, μετά τις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες που συρρίκνωσαν τα έσοδα, τόσο από την κρατική επιχορήγηση –είναι ανάλογη του εκλογικού ποσοστού του κάθε κόμματος– όσο και από τις συνδρομές των ολοένα και λιγότερων βουλευτών, που θεωρητικά πρέπει να παραχωρούν μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης.

«Είναι άλλο να έχεις 88 βουλευτές και άλλο 36», ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή προσκείμενη στην αξιωματική αντιπολίτευση, θέλοντας να δώσει μία εικόνα των μεγεθών.

Το κόμμα αριθμούσε 88 βουλευτές τον Δεκέμβριο του 2022. Σήμερα, στον απόηχο και της τελευταίας διάσπασης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση της «Νέας Αριστεράς», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει με 36 βουλευτές.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Protagon, τα ΜΜΕ του κόμματος –η εφημερίδα «Αυγή», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και το left.gr–, των οποίων κύριος χρηματοδότης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν ένα μέρος, μόνο, της «τρύπας» στα οικονομικά της Κουμουνδούρου.

Τα χρήματα από το δάνειο, το οποίο κρίθηκε αναγκαίο καθώς η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη δωρεά ποσού άνω των 20.000 ευρώ στα κόμματα, αναμενόταν να κατευθυνθούν, μεταξύ άλλων, και στο λοιπό προσωπικό του κόμματος (υπάλληλοι γραφείων, ειδικοί συνεργάτες κ.α.).

Οι ίδιοι κύκλοι μίλησαν, εξάλλου, για «ευρύτερο πρόβλημα» από τη μισθοδοσία των εργαζομένων σε Μέσα και κόμμα, εξαιτίας της προαναφερθείσας μείωσης των εσόδων καθώς και της αύξησης των εξόδων, λόγω των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, τις συνακόλουθες καμπάνιες κ.ο.κ..

Εχοντας υπόψιν τα δεδομένα αυτά, ο κ. Κασσελάκης περιγράφεται ως αποφασισμένος να εξυγιάνει τα οικονομικά του κόμματος, χωρίς να είναι σαφείς, προς ώρας, σε ποιες κινήσεις ακριβώς θα προβεί –και αν ένα δάνειο από τον ίδιο συνιστά εξυγίανση…

\