Πρωτοφανές σκηνικό με Πολάκη- Παραμένει επί μισή ώρα στο βήμα ενώ του έχει αφαιρεθεί ο λόγος!

19 mins read

Ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του στα social media κατήγγειλε τον προεδρεύων της Βουλής για «εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Παράλληλα τονίζει ότι ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να «Εξηγήσω με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ»!!!

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: 

Αυτό που ζούμε είναι εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες .
Ο προεδρεύων Αθανασίου διέκοψε τη συνεδρίαση για να μην ολοκληρώσω την ομιλία μου όπου ανέλυα την απόφαση αρχειοθέτησης του ΑΔΩΝΗ Γεωργιάδη για την υπόθεση Νοβαρτις!!!
Ειχε ζητήσει ο ιδιος να του απαντήσουμε.
Εξηγούσα με ατράνταχτα επιχειρήματα το γιατί δεν θα ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη και πως ο Γεωργιαδης ωφέλησε τη Νοβαρτις και ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ!!!
Είμαι στο βήμα και περιμένουμε ΟΛΟΙ τον Τασουλα!!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!

Τι προηγήθηκε

Σόου στη Βουλή από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, ο οποίος το βράδυ της Δευτέρας είχε έντονη διαμάχη με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, για τον Αναπτυξιακό Νόμο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να αναφέρεται στο θέμα της Novartis υλοποιώντας την «υπόσχεση» που έδωσε εχθές στο εντευκτήριο της Βουλής στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσει ο προεδρεύων της Βουλής και να τον καλέσει να επιστρέψει στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν υπάκουσε, με αποτέλεσμα ο κ. Αθανασίου να του αφαιρέσει τον λόγο.

Τέθηκε ζήτημα μομφής

Μάλιστα, στη συνέχεια διέκοψε και τη συνεδρίαση, θέτοντας θέμα για μομφή κατά του συναδέλφου και ζητώντας από τον πρόεδρο του Σώματος να λάβει την τελική απόφαση.

«Δεν συμμορφώνεστε; Σας ανακάλεσα στην τάξη. Σας ανακαλώ τον λόγο. Δεν γίνονται αυτά. Σας στέρησα τον λόγο. Κλείστε το μικρόφωνο, διακόπτεται η συνεδρίαση για πέντε λεπτά. Να κληθεί ο πρόεδρος για να υποβάλει μομφή κατά συναδέλφου εάν το κρίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου.

«Λυπάμαι που ένας πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτηση στο Twitter.

«Ο κ. Πολάκης, παρά την διακοπή της συνεδριάσεως, καθώς κατά τον Πρόεδρο παραβίαζε τον κανονισμό, αρνείται να κατέβει από το βήμα και φωνάζει επί δεκάλεπτο μόνος του. Δεν έχω μιλήσει καθόλου. Λυπούμαι που δεν τον συγκρατούν και ένας βουλευτής και πρώην υπουργός γίνεται τόσο ρεζίλι» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Διακόπηκε για σήμερα η συνεδρίαση της Βουλής, ενώ έκανε δήλωση και ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας. Τασούλας :”Ο κος Πολάκης του οποίου αφαιρέθηκε ο λόγος, δεν θα μεταβάλλει το χώρο του κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης, διασύροντας τον. Οσοι τον καλύπτουν και τον ανέχονται, έχουν τεράστιες ευθύνες

Facebook Comments