Πρώτη φορά… εκτός εαυτού ο Τσίπρας από το σκληρό ροκ του Κυριάκου

29 mins read

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις δευτερολογίες τους. Και ήταν η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός έχασε την ψυχραιμία του και αποχώρησε εκνευρισμένος.

“Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό σας αδιέξοδο κύριε Μητσοτάκη. Δεν περίμενα όμως ποτέ, πραγματικά ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε το Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Πιάνετε πάτο. Κύριε Μητσοτάκη, είμαι 11 χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν μπήκα πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε πολιτική οικογένεια που ασχολείται με την πολιτική και είναι ζάμπλουτη. Είσαι πολύ λίγος» ανέφερε σε πολύ υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός κατά τη δευτερολογία του και συνέχισε κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά του κ. Μητσοτάκη, αλλά και απαντώντας στα όσα του προσάπτει η αντιπολίτευση αναφορικά με τις διακοπές που έκανε στο σκάφος του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου:

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω. Αφήστε τις αθλιότητες, τα fake news. Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου, σύζυγος ενός εφοπλιστή που ποτέ δεν υπήρξε διαπλεκόμενος, ενός ανθρώπου αμέμπτου ηθικής. Η σχέση μου είναι σχέση συνεργατική .Σε όλους σας ήταν γνωστό ότι το δεκαπενταύγουστο – δεν θρηνούσατε για το Μάτι ήσασταν σε ελικόπτερο και κάνατε διακοπές σε σπίτια εφοπλιστών/καναλαρχών- ήμουν διακοπές στο κότερο. Αν μου ζητούσατε φωτογραφίες, θα σας τις έδινα εγώ, αντί να χρεώνετε το παρακράτος σας για να βγάζει φωτογραφία στιγμές της προσωπικής μου ζωής. Ότι έχω, το έχω δημόσιο. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου, δεν χρηματοδοτεί τον προσωπικό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore. Ούτε όμως ανέβηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ο οποίος έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν και που διώκεται για ναρκωτικά».

«Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε παριστάνοντας το Στέφανο Χίο της πολιτικής; Μας κάνετε δώρο, εμείς μιλάμε για  τους πολλούς και απαντάτε με κιτρινισμό. Μετατρέψατε την ΝΔ σε σκανδαλοθηρική εφημερίδα, έρχεστε εδώ και διαβάζετε δημοσιεύματα των Νέων και του Πρώτου Θέματος. Εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό, για την προσπάθεια, για την επαναλαμβανόμενη τυμβορυχία για το Μάτι, με την αγαστή συνεργασία του ΣΚΑΪ, έναν εφοπλιστή που ήταν σε σύγκρουση με την οικογένειά σας. Αλλά το ξαναζεσταμένο φαγητό της τυμβορυχίας είναι ένας τρόπος ώστε να πάμε σε εκλογές με αλλαγή ατζέντας, ώστε να πάμε σε εκλογές χωρίς να συζητήσουμε για τα μεγάλα. Γίνατε κήνσορας της ηθικής – πάθατε σοκ με τα όσα είπε ο κ. Πολάκης που αντιμετώπισε επί ίσοις όροις έναν συμπολίτη μας- ενώ δεν πάθατε κανένα σοκ ηθικής για τον πρώην συνεργάτη σας που καταδικάστηκε για trafficking ανηλικών. Επιλέξατε αυτό το επίπεδο της αντιπαράθεσης και θα χρησιμοποιήσω τη φράση του πρώην αρχηγού σας: Θα σας πάω μέχρι τέλους», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Στην ανταπάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει καθορίσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, χτυπώντας την σύζυγό του μέσω χρηματοδοτούμενων εντύπων «από διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου», επειδή, όπως είπε ο ίδιος, δεν τολμούσε να τα βάλει απευθείας μαζί του. Κάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να μην πηγαίνει τη συζήτηση στην οικογένεια, κάνοντας αναφορά στους τρόπους με τους οποίους η οικογένεια Τσίπρα απέκτησε την προσωπική της περιουσία:

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε και τους τρόπους με τους οποίους η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε και με ποιους έκανε δουλειές στη Χούντα» είπε σχετικά.

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι έκρυψε τις διακοπές του στη θαλαμηγό της κ. Παναγοπούλου «επειδή έγιναν 25 μέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν όλοι» προσάπτοντάς του παράλληλα αλαζονεία:

«Νομίζετε ότι επειδή είστε πρώτη φορά Αριστερά, όλοι σας χρωστάνε. Ε, δεν σας χρωστάνε όλοι κ. Τσίπρα. Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά κρινόμαστε εμείς και κρίνεστε και εσείς» τόνισε.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κάνει ρουσφέτια σε κολλητούς και φίλους της κυβέρνησης στον ΟΠΑΠ, καθ’ υπόδειξιν του Αλέκου Φλαμπουράρη.
Εμφανώς εκνευρισμένος ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: “Θα απαντήσω με ένα στίχο του Αναγνωστάκη.  Δεν έφταιγε αυτός. Τόσος ήταν”.

Facebook Comments