Ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «δεν είναι πλέον ούτε καν εγγυητής μιας δεδομένης κοινωνικής τάξης αλλά υπηρέτης και εργαλείο της» και ότι «Φτιάχνουν μία πατριαρχική κοινωνία (όχι πώς δεν ήταν) όπου πάντα έχει δίκιο ο ισχυρός».
Τέλος χαρακτηρίζει το 2022 έτος μάχης και προμηνύει πως την δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς «Εμείς είμαστε αυτοί που την δεύτερη φορά αριστερά ή θα κόψουμε τίς «άκρες» ή θα μας κόψουν για πάντα. Όποιος/α θέλει ακολουθεί. Όπως μπορεί. Είναι έτος μάχης. Δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν την κοινωνία στο χάος».
Η ανάρτηση της Ραλλίας Χρηστίδου:
Όχι δεν είναι τυχαίο.
Όχι δεν είναι απλώς οι καιροί ούτε η κοινωνία.
Τα ήθη και οι συνήθειες διαμορφώνονται.
Από εκείνους που προβάλλονται και επιβάλλονται.
Αλαζονεία και αυταρχισμός.
Η Κυβέρνηση ως πλειοψηφία του εκλογικού σώματος με τις επιλογές της 2,5 χρόνια δείχνει ότι δεν είναι πλέον ούτε καν εγγυητής μιας δεδομένης κοινωνικής τάξης αλλά υπηρέτης και εργαλείο της.
Μία κυβέρνησης που λειτουργεί με μεθοδευμένο στρατηγικό σχέδιο για ότι αφορά
τους ελάχιστους και τους ίδιους.
Προάγουν μία κοινωνία που όταν
ένας Βαξεβάνης ή μία Παπαδάκου αποκαλύπτουν σκάνδαλα, βρίσκονται
οι ίδιοι στην καρέκλα του κατηγορούμενου.
«Φτιάχνουν» μία πατριαρχική κοινωνία
(όχι πώς δεν ήταν) όπου πάντα έχει δίκιο ο ισχυρός.
Μπορεί να είναι “πολιτικός” μπορεί
να είναι “φραγκάτος” μπορεί να είναι
ο “άντρας”…. Η «έτσι» του «έτσι»
Ο “πολιτικός” που απειλεί συναδέλφους απειλεί δημοσιογράφους και δικαστές, απειλεί την ίδια την δημοκρατία. Την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
<<επειδή έχει άκρες>>
Ο “φραγκάτος” που του ανήκει το σύμπαν, ο …ξέρεις ποιός είμαι εγώ…
που έχει παχύ πορτοφόλι άρα και
το δικαίωμα να βιάζει μια ναρκωμένη κοπέλα σε δωμάτιο ξενοδοχείου μαζί με φίλους του <<επειδή έχει άκρες>> και είναι υπεράνω.
Το Χρήμα υπεράνω πάντων.
Ο “αντρας” το “αρσενικό” που δέρνει, βρίζει την μάνα τών παιδιών του , τη σύντροφο του και
αν θυμώσει παραπάνω την σκοτώνει
<<επειδή έχει άκρες>>
Όλοι αυτοί οι ..ξέρεις ποιός είμαι εγώ..
λειτουργούν έτσι γιατί δεν ξέρουν ποιοι είμαστε εμείς. Γιατί είμαστε εμείς. Κι ας μη «φαινόμαστε»
Δεν έχουμε αυτή την ανάγκη.
Διότι ξέρουμε ποιοι είμαστε.
Εμείς είμαστε αυτοί που την δεύτερη φορά αριστερά ή θα κόψουμε τίς «άκρες» ή θα μας κόψουν για πάντα. Όποιος/α θέλει ακολουθεί. Όπως μπορεί.
Είναι έτος μάχης. Δεν θα τους αφήσουμε να οδηγήσουν την κοινωνία στο χάος.