Ράπτη: «Κανένας ασθενής που χρειάστηκε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός»

9 mins read

Η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, τόνισε ότι «κανένας ασθενής που χρειάστηκε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Ράπτη τόνισε ότι γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για την αύξηση των ΜΕΘ αλλά και των κλινών και υπογράμμισε τη συνεργασία του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα αλλά και τις αναδιατάξεις στα νοσοκομεία.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων οφείλεται κυρίως στην επικράτησης των μεταλλάξεων και ειδικά της βρετανικής ενώ τόνισε ότι σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η αυξημένη κινητικότητα, παρά το lockdown.
Αναφερόμενη στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, η κ Ράπτη υπογράμμισε ότι τον Απρίλιο θα έχουμε φτάσει τους 1.700.000 εμβολιασμούς ενώ μέχρι το καλοκαίρι προσδοκούμε να φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμών που θα δημιουργεί ανοσία στο γενικό πληθυσμό.
Η υφυπουργός Υγείας τόνισε, επίσης, ότι ο περιορισμός των μετακινήσεων θεωρήθηκε επιβεβλημένος καθώς είχε διαπιστωθεί κατάχρηση των σχετικών κωδικών από τους πολίτες.
Τέλος, απαντώντας στην κριτική ότι παρατηρείται το φαινόμενο πολλά κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις, τόνισε ότι αυτό δε συμβαίνει, αλλά όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν, πρέπει να αλλάζει κι ο τρόπος αντιμετώπισης τους, ενώ σε κάθε περίπτωση τον πρώτο λόγο έχει η επιτροπή των ειδικών που κάνει τις εισηγήσεις.

Facebook Comments