ΑρχικήΠολιτικήΡεπορτάζ: Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της πρεσβείας της Βενεζουέλας

Ρεπορτάζ: Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της πρεσβείας της Βενεζουέλας

H δημοσιογράφος των ”ΝΕΩΝ” Μαρία Μουρελάτου μίλησε στο Action24 και την εκπομπή Briefing με τον Γιώργο Πιέρρο, αναλύοντας την συνομιλία που είχε με την σεφ που υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Αρχικά, η κ. Μουρελάτου εξήγησε “όταν κάναμε την συνέντευξη με την κ. Μπουζαρανίδου, δεν είχε προκύψει ακόμη η εξέλιξη με την υπόθεση της, σύμφωνα με την οποία δίνεται η άδεια πλέον από την ελληνική πολιτεία να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση που την δικαιώνει”.

Η κ. Μπουζαρανίδου όταν ξεκίνησε να εργάζεται στην πρεσβεία “είχε αρχικά ως πρέσβη τον Ροντρίγκο, με τον οποίο είχε άριστες σχέσεις και η ίδια και όλο το προσωπικό.

Στη συνέχεια, ο Ροντρίγκο έφυγε και έμαθαν πολύ γρήγορα ότι ο διάδοχος του είναι ένας περίεργος τύπος. Τους είπαν μάλιστα οι διοικητικοί υπάλληλοι που συνεργαζόντουσαν μαζί του από την Βενεζουέλα ”κορίτσια βοήθεια σας”. Στην αρχή το θεώρησαν ως πλάκα.

Την τρίτη ημέρα από την άφιξη του, έκανε την σεξουαλική επίθεση. Την φώναξε σε ένα δωμάτιο. Εκείνη θεώρησε ότι ως νέος ένοικος κάτι ψάχνει, άρα θέλει βοήθεια. Πήγε και τον βρήκε με το εσώρουχο του στην κρεβατοκάμαρα και της ζήτησε να του κάνει μασάζ. Εκείνη του απάντησε πολύ ψύχραιμα ότι δεν είναι στα καθήκοντα της κάτι τέτοιο κι εκείνος της ανταπάντησε ότι δεν είναι απλά στα καθήκοντα της, αλλά θα πρέπει να κάνει και σεξ με τον πρέσβη.

Εκείνη την στιγμή της επιτέθηκε και εκείνη έβαλε τις φωνές. Ευτυχώς ήταν η αδερφή του στον ίδιο όροφο, η οποία μπήκε στη μέση και η κ. Μπουζαρανίδου μπόρεσε να κατέβει στο ισόγειο και πήρε την τσάντα κι εξαφανίστηκε.

Μια βδομάδα αργότερα ακολούθησε δεύτερη επίθεση, στην κουζίνα αυτή την φορά” σημειώνοντας η δημοσιογράφος των ”ΝΕΩΝ” ότι η κ. Μπουζαρανίδου δεν έχει ιδέα τι θα είχε συμβεί αν δεν επέμβαινε ο οδηγός.

”Μετά τις επιθέσεις αυτές και μέσα σε δύο μήνες, γρήγορα μίλησαν μεταξύ τους οι υπάλληλοι κι έμαθαν πως πέντε υπάλληλοι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Μια από αυτές ήταν η κόρη του κ. Ήσυχου.

Οι ίδιες οι γυναίκες έκαναν καταγγελία στο ΥΠΕΞ Βενεζουέλας για να λύσουν το θέμα με τον εργοδότη τους. Δεν είχαν ενημερώσει ποτέ την ελληνική πολιτεία για κάτι τέτοιο.

Έτσι το έμαθε ο κ. Ήσυχος κι ενδιαφέρθηκε, επειδή αφορούσε και την κόρη του. Οι καταγγέλουσες δεν ζήτησαν ποτέ την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επιστολή που συνετάχθη, όπως έχει γίνει γνωστό, από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Ήσυχο και τον κ. Παππά, στην οποία μιλούν μέσα για πολιτική ωριμότητα που ζητήθηκε να επιδείξουν τα θύματα”, ανάφερε η κ. Μουρελάτου.

Διευκρίνισε δε ότι ” στην πρώτη καταγγελία που έγινε προς το ΥΠΕΞ Βενεζουέλας, ήταν μεταξύ των καταγγελουσών και η κόρη του κ. Ήσυχου.

Στη συνέχεια, όμως, δεν υπήρξε άλλη δικαστική διαδικασία από την πλευρά της κ. Ήσυχου, μόνο από τις άλλες τέσσερις”, υπογραμμίζοντας ότι από τις τέσσερις, η μία παραιτήθηκε, οι τρεις απολύθηκαν και παραμένει στη θέση της μέχρι σήμερα η κ. Ήσυχου.

Ακόμη, η κ. Μουρελάτου τόνισε ότι ”ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβη σε καμία ενέργεια και προφανώς ο λόγος ήταν να μην δοθεί η αφορμή στην τότε αντιπολίτευση να κάνει κριτική και προτίμησαν να αφήσουν τις γυναίκες αβοήθητες, να τιμωρηθούν απολυόμενες για κάτι που δεν έφταιγαν”.

Τέλος, η Μαρία Μουρελάτου εξήγησε ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν ενημερώθηκε ποτέ για την υπόθεση.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ της Μαρίας Μουρελάτου στην εκπομπή Briefing