ΑρχικήΠολιτικήΣάλος από τα Εξάρχεια… Μονμάρτη της Παπακώστα

Σάλος από τα Εξάρχεια… Μονμάρτη της Παπακώστα

Η Μονμάρτη των καλλιτεχνών της Ελλάδας είναι τα Εξάρχεια των κουκουλοφόρων σύμφωνα με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Τι κι αν γίνονται διαρκώς επεισόδια, τι κι αν κουκουλοφόροι επιτίθενται στα ΜΑΤ και πετάνε πέτρες και μολότοφ μετατρέποντας τα Εξάρχεια σε εμπόλεμη ζώνη. Είναι γνωστό εξάλλου ότι κάθε Παρασκευή και Σάββατο ξεσπά “πόλεμος”. Αυτή την Παρασκευή επιτέθηκαν μετά μανίας στο υπουργείο Πολιτισμού με βαριοπούλες και ρόπαλα.

«Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία, η δική μου πολιτική οπτική, την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες», είπε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η Όλγα Γεροβασίλη.

«Από την αρχή της θητείας μου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σας βεβαιώνω ότι δρούμε καθημερινά. Η Ελληνική Αστυνομία δρα με σχεδιασμό και μεθοδικότητα, σεβόμενη παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διατηρώντας αυτή την ευαίσθητη ισορροπία με αφοσίωση, και οι επιτυχίες της είναι ο καρπός αυτής της συνεργασίας της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας, η οποία προβλέπει τη διαρκή παρουσία στην περιοχή. Το μήνυμα δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρο: Η ανοχή στην παραβατικότητα είναι μηδενική, άβατα για εμάς δεν υπάρχουν στη χώρα, εκτός από το αυτοκέφαλο του Αγίου Όρους. Κάποιοι έχουν ‘’επενδύσει’’ στο να θολώνουν αυτή την πολιτική κατεύθυνση σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τους πολίτες ότι η Αθήνα είναι ανασφαλής, το οποίο πολύ απέχει από το ότι όντως υπάρχουν ζητήματα παραβατικότητας που μας απασχολούν και απασχολούν τους Αθηναίους, και στα οποία έχουμε ρίξει το βάρος μας, μεταφέροντας μία στρεβλή εικόνα της πραγματικότητας και βλάπτοντας τελικά την εικόνα της πατρίδας μας προς τα έξω, εκπέμποντας λανθασμένα σήματα», είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της.

Η συνέντευξή της μπήκε στο στόχαστρο και σχολιάστηκε έντονα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλο Χρηστίδη, να λέει εμφατικά: «Αν τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτη της Αθήνας, τότε η Κατερίνα Παπακώστα είναι η Μαρία Αντουανέτα. Η αστυνομία δεν μπορεί να περάσει κάτω από τη Ζωοδόχου Πηγής έχουν εντολή να μην το κάνουν αυτό, μας το έχουν πει αξιωματικοί». Ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, ανέφερε: «Δεν πέφτει το ξύλο της αρκούδας στη Μονμάρτη. Προφανώς δεν είναι και Βηρυτός εν καιρώ πολέμου, άλλα έχουν ξεφύγει τα πράγματα, υπάρχουν μαχαιρώματα υπάρχουν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».