Σειρά επαφών για τον Κ. Μητσοτάκη στο εξωτερικό

17 mins read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει μια ευρωπαϊκή περιοδεία  με κρίσιμες συναντήσεις σε Γαλλία-Γερμανία-Ολλανδία, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία του για την ΔΕΘ.

Σειρά επαφών στο εξωτερικό θα έχει το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με Στόχο των επαφών που έχει το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό πρωθυπουργός είναι η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, αλλά και η παρουσίαση του οικονομικού του προγράμματος για τη χώρα.

Ο πρωθυπουργός στις 22 Αυγούστου θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, στις 29 Αυγούστου θα είναι στο Βερολίνο για συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου πετά για Άμστερνταμ. Παράλληλα, από τις 23 Σεπτεμβρίου θα είναι στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ αλλά και για σειρά επαφών.

Ένα θέμα που αναμένεται να θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, λαμβάνοντας υπόψη πλέον και  τη θετική πορεία της οικονομίας, αλλά και την εμπιστοσύνη που έχουν αρχίσει να δείχνουν στη χώρα μας οι αγορές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Επιπλέον, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει τα νομοσχέδια με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις και ό,τι άλλο προσελκύει επενδυτές και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα με τα πρώτα επίσημα ταξίδια του πρωθυπουργού:

-Στις 29 Αυγούστου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Βερολίνο μετά από πρόσκληση της καγκελαρίου.

-Στις 2-3 Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Χάγη, όπου θα συναντηθεί με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε.

-Μετά τις πρώτες διεθνείς επαφές του, ακολουθεί για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρώτη του ομιλία ως πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκεί θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020.Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

-Τέλος, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η σειρά επαφών του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί  μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την μετάβασή του στην Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα και τους στόχους για το 2020. Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν αναμένεται να περιλαμβάνουν παροχές., καθώς  ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει βάση στο πώς θα παραχθεί νέος πλούτος και στο πώς θα ενισχυθούν τα μεσαία και τα μικρά εισοδήματα. Η μετάβαση του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ χωρίς παροχές στις βαλίτσες του αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του τρόπου που κινήθηκε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν έλεγε πως «θα εκλεγώ πρωθυπουργός υποσχόμενος να δώσω μόνο αυτά που μπορώ».

 

Facebook Comments