«Σφυροκόπημα» Χρυσοχοΐδη-Κουμουτσάκου κατά Λιάκου για τον εμπρησμό

14 mins read

«Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια», αναρωτιέται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με δημόσια ανάρτηση-απάντηση του προς τον Αντώνη Λιάκο, ο οποίος δήλωσε ότι αν ο ίδιος ήταν νέος και έφτανε στη Μόρια, θα έκανε το ίδιο, θα έβαζε φωτιά στον καταυλισμό.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει στην απάντησή του προς τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις».

Αναλυτικά η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Το κάψιμο της Μόριας έχει εκθέσει 30.000 ντόπιους και 15.000 πρόσφυγες σε αυξημένο κίνδυνο κορωνοϊού. Έχει δημιουργήσει μεγάλο θέμα δημόσιας τάξης έως και εθνικής ασφάλειας. Έχει αφαιρέσει την δυνατότητα περίθαλψης και διοικητικής μέριμνας των αιτούντων άσυλο. Κόστισε και κοστίζει δεκάδες εκατομμύρια σε ευρώ, απασχολεί σημαντικούς ανθρώπινους και διοικητικούς πόρους του κράτους.
Ποιος άφρων λοιπόν ισχυρίζεται πως θα έκαιγε κι αυτός τη Μόρια; Ο φανατισμός τυφλώνει, ο ανορθολογισμός τρομάζει κι η ανευθυνότητα περισσεύει με τέτοιες δηλώσεις: “͟.͟.͟.͟κ͟ι͟ ͟ε͟γ͟ώ͟ ͟φ͟ω͟τ͟ι͟ά͟ ͟θ͟α͟ ͟έ͟β͟α͟ζ͟α͟”͟ του καθ. Λιάκου (ΣΥΡΙΖΑ)
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, παραθέτοντας το tweet του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και γράφοντας: «Σωστά Μιχάλη μου. Δυστυχώς ο άφρων λαϊκισμός κάθε απόχρωσης ενδημεί τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Πολλές φορές μάλιστα αν και από διαφορετικές αφετηρίες εκκίνησης συγκλίνουν στην ίδια άφρονα πολιτική συμπεριφορά και πράξη».

Η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Αν ήμουν 16-17 χρονώ, είχα περάσει από χίλια μύρια κύματα για να φτάσω σε ευρωπαϊκή γη της επαγγελίας και βρισκόμουν στην κόλαση της Μόριας, κι εγώ φωτιά θα έβαζα. Να μην αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους Αφγανούς νεαρούς πρόσφυγες. Να οργανώσουμε τη νομική τους υπεράσπιση. Να μην τους εγαταλείψουμε στα χέρια του Χρυσοχοΐδη. Είναι και δημοκρατικό και ανθρωπιστικό καθήκον.

Facebook Comments