ΑρχικήΠολιτικήΣφυροκόπημα Πλεύρη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Φεσώσατε τον ΕΟΔΥ, επειδή δώσατε πρόσβαση στο ΕΣΥ...

Σφυροκόπημα Πλεύρη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Φεσώσατε τον ΕΟΔΥ, επειδή δώσατε πρόσβαση στο ΕΣΥ στους παράνομους μετανάστες»

Σφυροκόπησε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Θάνος Πλεύρης με αφορμή τις αναφορές για την πατρότητα του μέτρου της κάλυψης της πρόσβασης των ανασφάλιστων πολιτών στο Σύστημα Υγείας.

Όλα ξεκίνησαν όταν σε απάντησή του ο κ. Πλεύρης, διευκρίνισε στην αίθουσα πως η πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ θεσμοθετήθηκε μετά από υπουργική απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη επί κυβέρνησης Σαμαρά. «Η πολιτική σας θρασύτητα ξεπερνά κάθε όριο και το κάνετε και σε λάθος χρόνο. Όταν αυτές τις μέρες βοά η κοινωνία για την πελατειακή σας κουλτούρα και ψηφοθηρία δεν μπορείτε να λέτε εδώ τόσα ψέματα ανερυθρίαστα! Η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους έγινε με νόμο του 16’ του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Ξανθός.

«Άρα όντως πρώτη η ΝΔ όρισε την υπουργική απόφαση! Το δήλωσε και ο κ. Ξανθός», απάντησε με νόημα ο υπουργός, σημειώνοντας: « εμείς το ρυθμίσαμε, οι ανασφάλιστοι με την υπουργική απόφαση! Σας ενοχλεί ότι έχει την υπογραφή του κ. Γεωργιάδη! Αυτό σας ενοχλεί. Κάθε φορά που λέτε ότι δώσατε πρόσβαση, λέτε ψέματα».

Εκείνη τη στιγμή ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, διέκοπτε διαμαρτυρόμενος το λόγο του υπουργού, προκαλώντας την περαιτέρω αντίδρασή του: «Μου θυμίζετε πια τον κ. Πολάκη κ. Ξανθέ! Αφήστε με να μιλήσω! Όταν ακούγονται αλήθειες στο κοινοβούλιο ενοχλούν! Έχετε φεσώσεΙ τον ΕΟΔΥ με τις διαδικασίες που κάνατε! Βάλατε κατηγορίες που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να είναι και τα πλήρωνε ο φορολογούμενος! Όσοι είναι παράνομα στη χώρα να κάνουν χρήση του ΕΣΥ ως ανασφάλιστοι! Οι παράνομοι μετανάστες είχαν δικαίωμα για έκτακτη εισαγωγή εσείς τους δώσατε κάτι παραπάνω! Τη παραπάνω δυνατότητα να κάνουν και τακτικές πράξεις! Δώσατε άκριτα τη δυνατότητα και άνθρωποι που κατοικούν στις γειτονικές χώρες κάνανε χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη και γεννούσανε στα Γιάννενα! Με τα λεφτά του φορολογούμενου κάνατε κοινωνική πολιτική στα Βαλκάνια! Και μου μιλάτε τώρα για ρατσισμό και ξενοφοβία».

«Κ. υπουργέ θα σας πω δυο πράγματα: τη περίοδο της πρώτης μνημονιακής διακυβέρνησης και κυρίως τη περίοδο Σαμαρά -Βενιζέλου οξύνθηκε η υγειονομική φτώχεια στη χώρα και τα κοινωνικά ιατρεία που παρείχαν κατά 90-95% σε ανασφάλιστους Έλληνες. Αυτός ο θεσμός μετά το νόμο του 16 και την εγγυημένη πρόσβαση συρρικνώθηκε! Εκ του αποτελέσματος προκύπτει η κάλυψη! Η υγειονομική ανισότητα και οι ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες- ήταν πριν τη κρίση 4% έφτασε στο πικ της κρίσης το 2015 να είναι στο 14,5%. Ξέρετε πόσο το παραδώσαμε εμείς; 8%», απάντησε ο κ. Ξανθός.