Σήμερα καταθέτει η Τουλουπάκη – Τι προσάπτει στον Αγγελή

7 mins read

Η προϊσταμένη των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς αναμένεται να καταθέσει σήμερα, μετά την δική της αναφορά για παρεμβάσεις από τον αντεισαγγελέα και πρώην επόπτη Γιάννη Αγγελή.

Η Ελένη Τουλουπάκη θα απαντήσει σήμερα για όσα της καταλογίζει ο κ. Αγγελής στην κατάθεση 19 σελίδων που έδωσε στην οποία υποστήριξε ότι η κ. Τουλουπάκη ακολουθούσε πιστά τις εντολές του «Ρασπούτιν».

Η κ. Τουλουπάκη καταλογίζει στον κ. Αγγελή ότι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Βιέννη, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κλιμάκιο του FBI, ο κ. Αγγελής αρνήθηκε να παραλάβει τον τραπεζικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου, ισχυριζόμενος ότι αυτή τη διαδικασία πρέπει να γίνει μέσω της Eurojust. Το γυαλί έσπασε όταν, σύμφωνα με την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής επισκέφθηκε τα γραφεία των εισαγγελέων και κατάσχεσε κρίσιμα έγγραφα, ενώ αντέγραψε όλο το αρχείο της Εισαγγελίας, το οποίο δεν έχει ακόμη επιστρέψει.

Επιπροσθέτως, στην αναφορά της η κ. Τουλουπάκη καταγγέλλει τον ανώτερο της και εποπτεύοντα την έρευνα Γ. Αγγελή ότι παρενέβαινε στο έργο της, αλλάζοντας τις παραγγελίες που η ίδια έδινε στην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Facebook Comments