ΑρχικήΠολιτική«Σήκωσε το γάντι» ο Ανδρουλάκης: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή...

«Σήκωσε το γάντι» ο Ανδρουλάκης: «Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση -Θα διαγραφούν όσοι συνεχίζουν τον τοξικό λόγο»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο ΕΡΤnews και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι έτοιμος να αξιολογηθεί ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης.

«Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανοίγοντας τα χαρτιά του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews και στον Γιώργο Κουβαρά.

Σχετικά με το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα. Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίσει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε επίσης: «Προσπάθησα τα χρόνια που ηγούμαι της παράστασης νοοτροπίες που μας έπληξαν να τις παραμερίσω, τείνοντας χέρι προς όλες τις κατευθύνσεις. Με θλίβει που κάποιοι δεν περίμεναν ούτε το πέρας της διαδικασίας. Απαξιωτική στάση για την ουσία της πολιτικής. Όχι την ώρα που βυθίζεται η Νέα Δημοκρατία εσύ να παίρνεις τον προβολέα από την ουσία και να τον στρέφεις στο κόμμα σου. Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο. Στην πολιτική είμαι ένας γενναίος άνθρωπος και αναλαμβάνω την ευθύνη. Στο αποτέλεσμα που έχουμε οικοδομήσει περίμενα να το κρατήσουμε όρθιο, όχι να το αποδομούμε. Έχουμε μεγάλους στόχους».

Για το τι συνέπειες θα έχει η αμφισβήτηση και η εσωστρέφεια για το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν γίνουν εσωκομματικές εκλογές έως το 2025, όπως προβλέπεται, είπε: «Δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας. Κάποια στιγμή θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές. Θα τα κάνουμε όλα θεσμικά. Θα πάρουμε αποφάσεις στην Κεντρική Επιτροπή».

Για το αν έχουν διαταραχθεί οι σχέσεις του με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, μετά τη συμπόρευσή τους, και για το αν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσίας του κόμματος, υπογράμμισε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε. Ανεβαίνει σταθερά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες».

Για το πώς αναλύει το αποτέλεσμα της κάλπης και για το αν άλλαξε κάτι μετά από αυτές τις εκλογές, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος έχει πάρα πολλά προβλήματα (…) Η μεγάλη εικόνα είναι στην ήττα της ΝΔ».

Για το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, τόνισε: «Θέλουμε λογικές προοδευτικές κινήσεις που θα επισημαίνουν τα ελλείμματα της κυβέρνησης».

Για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, είπε: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία».