ΑρχικήΠολιτικήΣκέρτσος: Προτείνει κοστολόγηση κομματικών προγραμμάτων με νομοθετική ρύθμιση

Σκέρτσος: Προτείνει κοστολόγηση κομματικών προγραμμάτων με νομοθετική ρύθμιση

Στην πρόταση του πρωθυπουργού «να κοστολογηθούν τα προγράμματα των κομμάτων από ένα επίσημο φορέα, επανέρχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος πρότεινε ο φορέας αυτός να είναι είτε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είτε η Τράπεζα της Ελλάδος». Την πρόταση είχε διατύπωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών.

«Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα:

1) να στείλουμε άμεσα όλα τα κόμματα, τα οικονομικά μας προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το ΓΛΚ, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

2) να υπερψηφίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.

Θα ανταποκριθούν;» αναφέρει σε δήλωση του ο Υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ