Sms που «καίνε» τον Παππά κατέθεσε ο Καλογρίτσας στην Προανακριτική

31 mins read

Tα SMS που του είχε στείλει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς λίγο πριν τη συνάντησή του με τους Χούρι της CCC στο Πόρτο Χέλι για τον καθορισμό των λεπτομερειών συνεργασίας απόκτησης καναλιού, διάβασε και κατέθεσε κατά πληροφορίες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με το reader.gr, το μήνυμα φέρεται να αποδεικνύει την πλήρη  γνώση του κ. Παππά για το θέμα. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής, αποδεικνύεται βάσει των επίμαχων SMS ότι ο κ. Παππάς είχε πλήρη γνώση τόσο της συνάντησης όσο και του περιεχομένου της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, όταν ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η συνεργασία του με τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, λέγοντας «με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)», φέρεται να παρέθεσε και τη σχετική συνομιλία του με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, από τον οποίο ο επιχειρηματίας ζητούσε οδηγίες για την επικείμενη συνάντηση στο Πόρτο Χέλι.

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να έχει περιγράψει το SMS ως εξής:

Χρήστος Καλογρίτσας: Επειδή αναχωρώ για Πόρτο Χέλι πρέπει να ξέρω κάποια πράγματα. Οι μέρες πέρασαν και εγγυητική δεν έχει υπάρξει. Αν δεν τα πούμε θα είναι τζίφος το Πόρτο Χέλι.

Ν. Παππάς: Ok. Θα μιλήσουμε πριν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του αλλά υποστηρίζοντας ότι δεν ανήκε ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το το υλικό που παρουσίασε ο εργολάβος για τη συζήτηση με τον κ. Παππά, προκύπτει ότι ο κ. Καλογρίτσας ζητά βοήθεια γιατί «δεν κατάλαβε πολλά».  Ο κ. Παππάς του λέει «να μιλήσουμε».

Ο επιχειρηματίας με άλλο μήνυμα λέει στον Νίκο Παππά πως πρέπει «να φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση». Τον ενημερώνει και για την εγγυητική. Φοβάται για το ότι «δεν θα προλάβουν τις διορίες».  Ο κ. Παππάς του λέει πως πρέπει να μιλήσουν πριν ο κ. Καλογρίτσας φύγει (σ.σ.για τη συνάντηση με Χούρι στο Πόρτο Χέλι). Ο κ. Καλογρίτσας τον ρωτάει που θα βρεθούν.  «Σε εσένα ή εδώ;», ρωτάει και ο Νίκος Παππάς του γράφει: «περίμενε λίγο».

Παράλληλα, ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι η ομάδα του Νίκου Παππά για το εν λόγω σχέδιο εργαζόταν σε δικά του γραφεία στη Νέα Σμύρνη και πως το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα απόκτησης εφημερίδας προσκείμενης στον ΣΥΡΙΖΑ.  Επέμεινε, δε, πως ο ίδιος ήταν «μπροστινός» και δεν διέθετε ρευστότητα για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

«H ομάδα Παππά εργαζόταν στα δικά μου γραφεία στη Νέα Σμύρνη», φέρεται να αποκάλυψε ο κ. Καλογρίτσας, προσθέτοντας πως: «Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο»

Πιο αναλυτικά φέρεται να είπε πως: «Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νίκου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το κανάλι κι άλλα μέσα. Ο Νίκος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».

Το Documento δεν ήταν η πρώτη απόπειρα για εφημερίδα

Με δούλευαν μαζί με το δικηγόρο κ. Ματζουράνη και στο τέλος με «πήδηξαν» κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento. Πολύ πάνω. Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά.

Π. Πολάκης: Ποιοι;

Χ. Καλογρίτσας: Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανάκανε μου την ερώτηση!

Μου στέλνανε δημοσιογράφους. Αυτούς τους πληρώναμε και μετά που βγήκε το Documento. Ήταν τρεις σχολές.

Η σχολή Τσαγκρή, η σχολή Παππά και η σχολή Βαξεβάνη.

Τον Βαξεβάνη δεν τον ήξερα.

Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του. που νονός ήταν ο Παππάς.

Ήμουν καλεσμένος του Παππά. Ήταν και ο Ματζουράνης. Στα βαφτίσια ήταν και ο Μίμης ο Παπαγγελόπουλος.

*Με πληροφορίες από το Reader.gr

Facebook Comments