ΑρχικήΠολιτικήΣπηλιωτόπουλος αποθεώνει Κασσελάκη και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ- Τι λέει για ΝΔ και...

Σπηλιωτόπουλος αποθεώνει Κασσελάκη και τον νέο ΣΥΡΙΖΑ- Τι λέει για ΝΔ και Μπελέρη

Στην κακή ερμηνεία των λέξεων του προφορικού λόγου απέδωσε το ότι δεν έγινε κατανοητός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης για τη δήλωση περί «υπουργών που σκοτώνουν παιδιά», ο αναλυτής δημοσκοπήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μίλησε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει τοξικότητα. Εγώ άκουσα τις δηλώσεις και κατάλαβα ότι όχι μόνο έχουν παρερμηνευθεί, αλλά έχει γίνει σκοπίμως για να δημιουργηθεί τοξικότητα από την άλλη πλευρά. Οι επιθέσεις που κάνουν από την άλλη πλευρά είναι ότι δήθεν είπε ότι οι υπουργοί δολοφονούν. Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΙ ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπηλιωτόπουλο ο Στέφανος Κασσελάκης «βάζει στην πολιτική συζήτηση κάτι που είναι κοινωνικό αίτημα, ότι δεν μπορεί να διαιωνίζεται το καθεστώς της ατιμωρησίας. Η δικαιοσύνη δεν υπάρχει σε επίπεδο οικονομίας γιατί υπάρχει ανισοκατανομή σε επίπεδο ανάπτυξης, σε επίπεδο κοινωνίας γιατί έχει καταστραφεί η μεσαία τάξη, δεν υπάρχει σε επίπεδο μισθών. Μια φράση έχει πολλές ερμηνείες στον προφορικό λόγο, μπορεί να είναι αμέλεια και αυτό εννοούσε ο κ. Κασσελάκης για τις αμέλειες που δημιούργησαν την τραγωδία στα Τέμπη».

Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη 
«Λειτουργεί αντισυμβατικά, λέει με διαφανή τρόπο αυτό είναι το σπίτι μου και ο τρόπος που ζω και θέλω να γίνεται κοινωνοί σε αυτό. Μέχρι τώρα βλέπαμε πολιτικούς να κρύβονται πίσω από το πόθεν έσχες και να μην τεκμηριώνουν ποτέ τα πόθεν. Ο κ. Κασσελάκης είναι επιτυχημένος, δεν έχει να κρύψει κάτι. Δεν έχει ανάγκη από συμβουλές, γιατί λειτουργεί με τρόπο διαυγή, γιατί λέει ότι αυτά τα λεφτά τα κέρδισα, ξέρετε τις δουλειές που έκανα, μάζεψα τα χρήματα και ήρθα εδώ να προσφέρω κάτι. Μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε μια μεγάλη περιουσία που προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής, χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί επαρκώς. Ο κ. Κασσελάκης δημιουργεί μια νόρμα κρυστάλλου».

Τι είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε ότι «έκανα μια μεγάλη πολιτική διαδρομή και γύρισα πίσω στην επαγγελματική μου πορεία. Και πριν και μετά, παραμένω επαγγελματικά ένας επικοινωνιολόγος στρατηγικός αναλυτής» κάνοντας λόγο για δύο καπέλα με το ένα να είναι είναι το επαγγελματικό του στρατηγικού αναλυτή. Από τη στιγμή που απομακρύνθηκα από τη ΝΔ και πολιτικά και ψυχικά, με δική μου πρωτοβουλία, τα τελευταία 10 χρόνια έκανα αυτή τη δουλειά. Αυτή τη δουλειά εμπιστεύτηκε η ΝΔ, είδα τη ΝΔ να αλλάζει, απομακρύνθηκα ψυχικά, δεν έκανα κάποια πολιτική κίνηση».

Στο ερώτημα, δε, πώς θα αντιδρούσε αν του γινόταν μια πρόταση συνεργασίας από τη Νέα Δημοκρατία απάντησε «θα το σκεφτόμουν πάρα πολύ, αλλά το πιθανότερο είναι ότι επειδή πολιτικά έχω αποστασιοποιηθεί και ψυχικά νιώθω πολύ μακριά από τη ΝΔ, όσο βλέπω τον εαυτό μου παραμένω στο δημοκρατικό κέντρο, στον μεσαίο χώρο, θα έλεγα ότι αυτός ο μεσαίος χώρος δεν βρίσκεται στη ΝΔ με τη σημερινή της μορφή. Θα ήταν επομένως δύσκολο να συνεργαστώ με τη ΝΔ».

«Στο πολιτικό κομμάτι μπορώ να σας πω ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετακινηθεί. Είχε ξεκινήσει από πριν και όταν έρχεται ένα πρόσωπο νέο άφθαρτο επιταχύνονται κάποιες διεργασίες. Ο μεσαίος χώρος στην Ελλάδα μετακινείται γιατί έχει συμπιεστεί και έχει μοιραστεί όχι ισομερώς στα δύο. Το αφήγημα είναι ότι υπάρχει ανάπτυξη γιατί δεν βρίσκει θέση σε αεροπλάνο, γιατί οι αυτοκινητόδρομοι είναι γεμάτοι, γιατί τα εστιατόρια είναι γεμάτα. Ένα πολύ μικρό κομμάτι της μεσαίας τάξης έχει στροφή προς τα πάνω στην ανώτερη οικονομικά τάξη, στο σύνολο καταναλώνουμε λιγότερο από ό,τι στο παρελθόν. Η μεσαία τάξη έχει αρχίσει να συμπιέζεται. Αυτή έδωσε στο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη την εξουσία αλλά μετά τις εκλογές βλέπει μια φτωχοποίηση».

Επανερχόμενος στην περίοδο της παρουσίας του στη ΝΔ είπε, επίσης, ότι «και όταν ήμουν εκπρόσωπος όταν θεωρούσα ότι η ΝΔ κάνει λάθος το έλεγα. Ήμουν ο μόνος με επίσημη θέση που διαφώνησα με τις υπογραφές κατά των ταυτοτήτων. Τότε η ΝΔ ήταν κλειστή για τα άκρα και τις ακρότητες. Από τότε μέχρι σήμερα η ΝΔ έχει αλλάξει, εγώ δεν έχω αλλάξει και λέω τα ίδια ως πρεσβευτής του δημοκρατικού κέντρου».

«Όσοι είμαστε πολιτισμικά προοδευτικοί έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε τα άκρα και να ανταποκριθούμε στο προσκλητήριο δημοκρατικής συσπειρωσης» πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος ο οποίος αναφερόμενος στην υποψηφιότητα Φρέντη Μπελέρη είπε ότι «κατά τη δική μου εκτίμηση μπορεί για τα άκρα να σηματοδοτεί κάτι, για μένα σηματοδοτεί μια ανάγκη της ΝΔ τελείως καιροσκοπική για να κλείσει τις διαρροές προς τα δεξιά».

Το στοίχημα Κασσελάκη

«Ο κ. Κασσελάκης έχει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, σταδιακά και πειστικά να εκφράσει όλο τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και αυτό δεν γίνεται με συμμαχίες κορυφής αλλά με συμμαχίες από τα κάτω με πολίτες που θα συσπειρωθούν. Υπάρχει ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα. Δεν σημαίνει οτι μηδενίζεις τα πάντα αλλά ότι υπάρχει καλύτερος δρόμος. Εγώ σέβομαι τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ. βλέπω ότι συγκροτεί ένα μέτωπο προοδευτικό δημοκρατικό και δεν με αφήνει αδιάφορο».

Το σχόλιο από την Ομάδα Αλήθειας για τα οικονομικά Κασσελάκη