Στ. Πέτσας: Δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα ξεχωριστό μέτρο για τους ηλικιωμένους

12 mins read

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία στη χώρα, αλλά αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ.
Αναφερόμενος στην επίσκεψη Πομπέο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή αντανακλά τον κοβμικό ρόλο της Θεσσαλονίκης και της Σούδας και υπογράμμισε την αναβαθμισμένη σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ και τον ρόλο της χώρας στην περιοχή.
Όσον αφορά στον κορωνοϊό, ο κ. Πέτσας σχολίασε ότι η χώρα μας τα πηγαίνει καλύτερα από άλλες χώρες και αυτό αποδεικνύεται από τα χθεσινά στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι «Όπως η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά, έτσι και η στρατηγική μας απέναντι στον κορωνοϊό είναι δυναμική. Αντιμετωπίζουμε ήδη μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων, αλλά και διασωληνωμένων, ιδίως στην Αττική και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας. Ήδη, συνεργεία του ΕΟΔΥΥ έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας και θα συνεχίσουν το έργο τους και τις επόμενες μέρες».
Συγκεκριμένα είπε πως η επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα είναι σταθεροποιημένη, τόνισε ωστόσο ότι κανένα μέτρο δεν είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται από όλους:
«Η παλέτα των μέτρων είναι μεγάλη. Υπάρχουν πολλές επιλογές», τόνισε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας πως «όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε την κρίση, τηρώντας τα μέτρα των ειδικών».
Επιπλέον, ο κ. Πέτσας έκανε γνωστό ότι από τον Οκτώβριο θα προστεθούν 67 κλίνες ΜΕΘ και τον Δεκέμβριο θα προστεθούν κι άλλες.
Ξεκαθάρισε δε, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη να επιβληθεί κάποιο ξεχωριστό μέτρο για την ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο ενώ την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην εκδήλωση φωταγώγησης της Ακρόπολης στην οποία θα βρεθούν και Ευρωπαίοι ομόλογοί του. 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα