Στ. Ζάιμπερτ για συνάντηση Μέρκελ – Μητσοτάκη: Πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας

13 mins read
Daily Post:Μέρκελ:Καμία «έκπτωση» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ενόψει της αυριανής συνάντησης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επισήμανε πως «Η καγκελάριος Μέρκελ προσβλέπει σε μια «ευρεία ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία συνδέουν τη Γερμανία και την Ελλάδα διμερώς, αλλά βεβαίως πρωτίστως και ως Ευρωπαίους εταίρους».

Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού και υπογράμμισε ότι δεν κρίνει σκόπιμο να εκφράζονται προσδοκίες.

Σύμφωνα με το real.gr, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «Δεν θεωρώ χρήσιμο να εκφράζει κανείς πάντα προσδοκίες. Κατ΄ αρχάς πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας. Βεβαίως η καγκελάριος τον έχει συναντήσει ήδη σε προηγούμενες ευκαιρίες, αλλά τώρα ως πρωθυπουργό τον βλέπει για πρώτη φορά, εδώ στο Βερολίνο, και για αυτό πρόκειται για ένα ωραίο ραντεβού στο οποίο προσβλέπουμε για μια πραγματικά ευρεία ανταλλαγή, για θέματα τα οποία συνδέουν τη Γερμανία και την Ελλάδα διμερώς, αλλά βεβαίως πρωτίστως ως κοινούς Ευρωπαίους εταίρους. Αυτό είναι που θα ήθελα τώρα να εκφράσω ως προσδοκία. Και πέρα από αυτό δεν υπάρχουν προσδοκίες που θα είχα να εκφράσω».

Όσον αφορά τη συνάντηση που θα έχουν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Στέφεν Χέμπεστραϊτ είπε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός του των Οικονομικών θα συναντήσουν και τον κ. Σολτς αύριο το πρωί στο Βερολίνο και, όπως είπε και ο κ. Ζάιμπερτ, προσβλέπουμε κι εμείς στη συνάντηση, αλλά δεν διατυπώνουμε προσδοκίες. Προσβλέπουμε όμως στην ανταλλαγή (απόψεων)».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θέματα στην ατζέντα της συνάντησης, ο κ. Χέμπεστραϊτ δήλωσε ότι θα τεθούν «όλα τα θέματα τα οποία είναι αμοιβαίου ενδιαφέροντος», καθώς «πρόκειται για συνάντηση γνωριμίας».

 

Facebook Comments