Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ για την προπαγάνδα περί νεκρού πρόσφυγα στον Έβρο

14 mins read

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως είναι χωρισμένος στα δύο, καθώς κάποιοι υιοθετούν την προπαγάνδα περί νεκρού πρόσφυγα στον Έβρο, ενώ άλλα στελέχη συντάσσονται με την επίσημη θέση του Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου, και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Σαρρής, με κοινό τους άρθρο στο Left.gr, αναφέρουν ότι «Τις μέρες αυτές πέρα από το δράμα που εξελίσσεται στα νησιά και τον Έβρο, διεξάγεται και μια σκληρή ιδεολογική μάχη. Πίσω από τα κουμπούρια, τα μπλόκα, τις πυρπολήσεις αλληλέγγυων στεκιών, τους ξυλοδαρμούς, τις στρατιωτικές ασκήσεις, τις πραγματικές βολές, που ως φαίνεται οδήγησε στην δολοφονία του πρώτου πρόσφυγα, την αποτροπή στη θάλασσα, την εμφάνιση νεοναζί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον Έβρο, τις καταδίκες προσφύγων από τα ελληνικά δικαστήρια, τα σενάρια για ξερονήσια, την κατάλυση του κράτους με την ενθάρρυνση του ίδιου του κράτους, κρύβεται το μαύρο πρόσωπο του εθνικισμού και του φασισμού. Απέναντί του, ένας άλλος, διαφορετικός κόσμος προτάσσει την ειρήνη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη». 

Και προσθέτουν «Υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μιας δήθεν εθνικής συναίνεσης. Υπάρχουν δύο ανταγωνιστικά πολιτικά σχέδια, δύο διαφορετικές πρακτικές, που συγκρούονται σε όλα τα επίπεδα.   Δεν υπάρχει συναίνεση στις δολοφονίες, στην παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας, στην “κατάργηση” της συνθήκης της Γενεύης και του ασύλου. Καμία συναίνεση στα πλωτά φράγματα και τα ξερονήσια. Δεν υπάρχει καμία συναίνεση σε μια “ορμπανική” κυβέρνηση, η οποία αποτελεί στην ουσία τον θλιβερό χωροφύλακα της Ευρώπης και του ίδιου του Όρμπαν, για… τριάντα αργύρια».

Από την άλλη πλευρά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, κληθείς να σχολιάσει ανάλογη ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε ότι «Ο Ερντογάν θέλει νεκρό. Δεν έχω διασταυρώσει την είδηση, αλλά θα πρέπει να διερευνηθεί προκειμένου να ανασκευάσει την θέση της η τουρκική πλευρά».

Και συμπλήρωσε «Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται από τον πρόεδρο του. Εμείς ακολουθούμε την επίσημη θέση του ΥΠΕΞ, δηλαδή ότι δεν υπάρχει νεκρός».

Facebook Comments