Στα «μαχαίρια» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τους 6 βουλευτές – «Καρφιά» για Καμίνη και καραμαλνικούς

9 mins read

Αλληλοκαρφώνονται τα κόμματα που ψήφισαν υπέρ της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λόγω των 6 διαφοροποιήσεων που προέκυψαν στη μυστική ψηφοφορία.

Από τη μία, πηγές της Νέας Δημοκρατίας τονίζουν με νόημα ότι η δική τους κοινοβουλευτική ομάδα ήταν «μπετόν», δείχνοντας προς τη μεριά του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα ορισμένοι γαλάζιοι σημειώνουν ότι ο Γιώργος Καμίνης χειροκρότησε τον κ. Παπαγγελόπουλο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι διαρροές θα πρέπει να αναζητηθούν στο ΚΙΝΑΛ.

Από την άλλη, το κόμμα της Φώφης Γεννηματά όχι μόνο απορρίπτουν τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών, αλλά αφήνουν υπονοούμενα για το πώς ψήφισε η «καραμανλική πτέρυγα». Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ότι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση. Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι».

Το σχόλιο που έκαναν για το θέμα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού. Φρόντισαν γι΄ αυτό και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας. Καλά ξεμπερδέματα…».

Facebook Comments