ΑρχικήΠολιτικήΣτα Χανιά υποψήφια η Ντόρα

Στα Χανιά υποψήφια η Ντόρα

Μετακομίζει η Ντόρα Μπακογιάννη από την ‘Α Αθηνών στα Χανιά, όπου θα είναι υποψήφια στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Η εκλογική περιφέρεια Χανίων είναι δύσκολη για τη ΝΔ, καθώς σπάνια έρχεται πρώτη. Στις τελευταίες εκλογές έλαβε 19,4 % έναντι 41,6% που πήρε ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσφατα, η κα Μπακογιάννη μιλώντας με δημοσιογράφους των Χανίων είχε δηλώσει ότι:

«η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη στα Χανιά το 89′ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και θα ξανακερδίσει το 2019 επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι χαρούμενη και μόνο που βρίσκομαι στον τόπο μου και που μου έρχονται όλες οι αναμνήσεις των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων από τα Χανιά, είναι πολύ σημαντικό ότι θα κατέβω εδώ βουλευτής» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η απόφαση Μπακογιάννη να είναι υποψήφια στα Χανιά ελήφθη έπειτα από την κάθοδο του γιου της, Κώστα Μπακογιάννη ως υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων, ώστε να μην υπάρχει παρουσία δύο προσώπων από μία οικογένεια στη συγκεκριμένη περιφέρεια, γεγονός που θα προκαλούσε τα δηκτικά σχόλια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η μάχη στα Χανιά θα έχει ενδιαφέρον, καθώς η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρεθεί αντιμέτωπη με δύο στελέχη της κυβέρνησης, τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Υγεία, Παύλο Πολάκη. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της κας Μπακογιάννη, ότι δηλαδή 3 από τις 4 έδρες θα τις πάρει η ΝΔ, ένας από τους δύο δεν θα εκλεγεί βουλευτής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ