Στεφανής: «Αναμενόμενη η απόφαση για την Αγία Σοφία»

8 mins read

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την Αγία Σοφία.

Ο κ. Στεφανής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι με την απόφαση αυτή το δικαστήριο βγαίνει έξω από το πολιτικό «μπρα ντε φερ» για την οικουμενικότητα ή μη του χώρου της Αγίας Σοφίας και παραπέμπει στην κυβέρνηση να αποφασίσει εκείνη πολιτικά τι θέλει να κάνει.

Παράλληλα, τόνισε «Και αν λάβουμε υπόψη τις αντιδράσεις τις οποίες γέννησε η σκέψη αυτή του κ. Ερντογάν, νομίζω ότι η απόφαση αυτή είναι και προς το συμφέρον του κ. Ερντογάν. Του δίνει χρόνο και τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί αυτά τα οποία θέλει».

Επίσης, επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει σε όλους αντιληπτό ότι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό αλλά παγκόσμιο και προειδοποίησε χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να φέρει στην επιφάνεια θρησκευτικές αντιπαλότητες.

«Θέλει πάρα πολύ προσοχή γιατί όποια απόφαση και να πάρεις, πιθανόν είναι να ακουμπήσει στο συναίσθημα ανθρώπων και να ξαναφέρει στην επιφάνεια θρησκευτικές αντιπαλότητες. Κάτι που στην εποχή μας δεν είναι δυνατό να υπάρχει και δεν το θέλει κανένας», επισήμανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Facebook Comments