Στην Αθήνα 7 γυναίκες βουλευτές από το Αφγανιστάν – Δηλώσεις Δένδια

14 mins read

Στην Ελλάδα έφτασαν, μέσω Τιφλίδας, επτά Αφγανές βουλευτές, συνοδευόμενες από τα μέλη των οικογενειών τους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, οι εν λόγω βουλευτές θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα για σύντομο χρονικό διάστημα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη μετάβαση και εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

«Αφίχθηκαν πριν από λίγες ώρες στην Αθήνα, μέσω Τιφλίδας, 7 Αφγανές Βουλευτές, συνοδευόμενες από τα μέλη των οικογενειών τους.

Οι ανωτέρω απεγκλωβίστηκαν από το Αφγανιστάν κατόπιν ενεργειών της ΜΚΟ Zaka Khan, η οποία έχει έδρα την Νέα Υόρκη.

Η άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα, η οποία γίνεται σε στενό συντονισμό μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών και Μετανάστευσης και Ασύλου, εντάσσεται στο πλαίσιο δέσμευσης της κυβέρνησης για την φιλοξενία συμβολικού αριθμού Αφγανών πολιτών, υπερμάχων θεμελιωδών αξιών, της ελευθερίας της έκφρασης και της ισότητας των φύλων. Οι εν λόγω Βουλευτές και τα μέλη των οικογενειών τους θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την μετάβαση και εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ».

H ανάρτηση του Νίκου Δένδια

“Αφίχθηκαν πριν από λίγες ώρες στην Αθήνα, από την Τιφλίδα όπου είχαν καταφύγει μέσω Ιράν, 7 Αφγανές Βουλευτές, συνοδευόμενες από τα μέλη των οικογενειών τους. Απεγκλωβίστηκαν κατόπιν ενεργειών της ΜΚΟ Zaka Khan, η οποία έχει έδρα τη Νέα Υόρκη” έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών.

 

Facebook Comments