Στήριξη Αβραμόπουλου στον Δένδια: «Πολύ ορθά πηγαίνει στην Άγκυρα»

12 mins read

Την στήριξη του στην επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στην Τουρκία κατέθεσε ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξη του στον ANT1, λέγοντας ότι «πολύ ορθά» γίνεται αυτό για να προσθέσει ότι το ταξίδι «ίσως προλειάνει το έδαφος για μια συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη – Ερντογάν».
Υποστήριξε την ανάγκη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης, λέγοντας ότι «από την στιγμή που θα αρχίσουν οι συζητήσεις και δώσουμε τα χέρια για το πώς θα συνεχίσουμε, μπορούμε να αποτρέψουμε κρίσεις» ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «προέχει και προτάσσεται η ακεραιότητα της χώρας». Αναφερόμενος ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό επεσήμανε πως «είναι συνεχιστής της στρατηγικής του Ελευθερίου Βενιζέλου».
Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη οι δίαυλοι Ελλάδας – Τουρκίας να μείνουν ανοιχτοί με συνεννόηση και συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίηση του που «επιχειρείται αποκλιμάκωση ώστε να εγκαινιαστεί μια νέα περίοδος».
Σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό, προέβλεψε οτι «μετά τον κορoνοϊό θα προκύψουν νέα κύματα μεταναστών» και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να το θέσει στην ΕΕ. Σχετικά με την στάση των «27» είπε ότι η «η ΕΕ στηρίζει την Ελλάδα ρητορικά αλλά κάθε χώρα έχει τις δικές της διπλωματικές σχέσεις με την Τουρκία».
Αναφέρθηκε στην έλλειψη αλληλεγγύης κατά την οικονομική κρίση που είχε συνέπειες στα υγειονομικά συστήματα των χωρών του νότου με συνέπειες και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σχετικά με τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία είπε ότι «η κυβέρνηση πέτυχε να συγκρατήσει τις αρνητικές επιπτώσεις»
Τέλος άσκησε κριτική στον Αλ. Τσίπρα για την πρόταση του για “πολιτικό μορατόριουμ”, επισημαίνοντας ότι: «Το μορατόριουμ προϋποθέτει δύο. Η αντιπολίτευση δεν μπορεί να το ζητά. Το έχει προηγουμένως ζητήσει δια της στάσης της η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν ανταποκρίθηκε. Δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση».

Facebook Comments