Στη βουλή σήμερα η διάταξη για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη

8 mins read

Στη Βουλή αναμένεται να φέρει σήμερα η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να βάλει «φρένο» στη συμμετοχή του κόμματος του καταδικασθέντα νεοναζί, Ηλία Κασιδιάρη, στις εκλογές.

Η ρύθμιση θα είχε έρθει από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ «πάγωσε» όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα το θέμα να πάει πιο πίσω.

Εξαρχής το σκεπτικό ήταν με μια «εφαρμόσιμη» τροπολογία να εμποδιστεί η υποψηφιότητα των φυλακισμένων χρυσαυγιτών, όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, αλλά ταυτόχρονα να υψωθεί τείχος στην απόπειρα οποιουδήποτε από την εποχή της Χρυσής Αυγής να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο «με άλλη» – όπως λένε οι κυβερνητικοί – «παραπλανητική προβιά».

H νέα ρύθμιση

Στη νέα ρύθμιση αναμένεται λεπτομερώς η διαδικασία που θα ακολουθείται στον Αρειο Πάγο, καθώς η τελική απόφαση θα είναι πάντα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Κάτι που αναμένεται και στις επικείμενες εθνικές κάλπες να γίνει τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά την προκήρυξη των εκλογών.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα είναι το πρώτο σκαλοπάτι, καθώς αν κρίνει ότι συντρέχουν προϋποθέσεις αποκλεισμού ενός κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, η υπόθεση θα «παραπέμπεται αμελητί στην Ολομέλεια». Και εκείνη θα αποφαίνεται «εντός δύο ημερών από την παραπομπή».

Facebook Comments