Στις 12 το μεσημέρι οι διορθωτικές κινήσεις για την κυβέρνηση – Οι τελευταίες πληροφορίες

10 mins read

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00 από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως γράφει ο εξ απορρήτων στο DailyPost.gr, μπορούμε να κάνουμε μεγάλη κουβέντα για το πώς ονομάζεται αυτό που σχεδιάζει να κάνει σήμερα στο κυβερνητικό σχήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανασχηματισμός, πάντως, δεν λέγεται. Δομές δεν αλλάζουν, υπουργοί δεν φεύγουν από το σχήμα, καραμπόλες δεν υπάρχουν, τουλάχιστον σε επίπεδο προσώπων.

Φαίνεται πως θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο αναπληρωτών στα υπουργεία τους ο Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο Νίκος Παπαθανάσης. Κέρδισαν πόντους την περίοδο του κορονοϊού κι έφεραν δουλειά εις πέρας. Ο κ. Σκυλακάκης, άλλωστε, είναι ήδη κεντρικό πρόσωπο για τη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Από εκεί και πέρα, μην περιμένετε εκπλήξεις. Η Αλεξάνδρα Σδούκου, νυν γενική γραμματέας του Περιβάλλοντος, μάλλον θα πάει στη θέση του παραιτηθέντος Γεράσιμου Θωμά με αρμοδιότητα την Ενέργεια. Ίσως η Άννα Στρατινάκη πάει στο Εργασίας, εκεί όπου υπάρχει ένα κενό από τότε που αποχώρησε ο Νότης Μηταράκης για να γίνει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου. Όσο για την έτερη γενική γραμματέα Βίκυ Λοϊζου, δεν θα υπουργοποιηθεί, αλλά την ίδια ώρα δεν θα φύγει και από το κυβερνητικό σχήμα.

Με άλλα λόγια: ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει τις 5-6 αλλαγές που έχει στο μυαλό του, θα κάνει ορισμένα μερεμέτια στο κυβερνητικό σχήμα και θα φύγει διακοπές στο τέλος της εβδομάδας με το μυαλό στον κορωνοϊό.

Facebook Comments