ΑρχικήΠολιτικήΣτο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Παππάς

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ο Παππάς

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προσφεύγει ο Νίκος Παππάς κατά της καταδικαστικής απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου εις βάρος του σχετικά με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε δήλωσή του ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης (και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο νότιο τομέα της Β Αθήνας) κάνει λόγο για «εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς του αντιπάλους» και προαναγγέλλει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο:

«Δυστυχώς, σήμερα ομόφωνα τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισαν να περιβάλουν με τη δεσμευτικότητα δικαστικής απόφασης την εκδικητική δίωξη του Νίκου Παππά από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Εδώ και τώρα επιβάλλονται δύο σχόλια:

Πρώτον, όταν η πολιτική εισέρχεται στην αίθουσα του δικαστηρίου, τότε η δικαιοσύνη εξέρχεται.

Και δεύτερον, ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν επιβάλλεται. Κερδίζεται, όταν οι λειτουργοί της έχουν το σθένος να κρίνουν μόνο με βάση το Σύνταγμα, το νόμο και τη συνείδησή τους και κυρίως όταν δεν συμβιβάζονται παρά μόνο με την αλήθεια.

Καμία απόφαση δικαστηρίου δεν αυτοδικαιώνεται. Μόνο ο δημόσιος έλεγχος της αιτιολογίας της επιτρέπει τη διακρίβωση της ορθότητας ή μη αυτής και μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε δικαστική απόφαση εκτός από δεσμευτικότητα και πειστικότητα και συνακόλουθα τον σεβασμό των πολιτών.

Μετά από όλα αυτά η Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν είναι απλά δεδομένη, αλλά και απολύτως αναγκαία»