Στον Άρειο Πάγο για τον “Ρασπούτιν” Α. Σαμαράς, Β. Βενιζέλος και Δ. Αβραμόπουλος

10 mins read

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο απερχόμενος Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλοw καλούνται να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα στον Άρειο Πάγο ως μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.

Επίσης, θα καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε καταγγείλει τον ρόλο του “Ρασπούτιν” στην υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε κατονομάσει τον “Ρασπούτιν” υποδεικνύοντας τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει τα τρία πολιτικά πρόσωπα.

Αν οι μάρτυρες αναφερθούν σε πολιτικό πρόσωπο, το οποίο εμπλέκεται στη δικογραφία για τη Novartis, οι αντιεισαγγελείς οφείλουν να στείλουν χωρίς καθυστέρηση τη δικογραφία στην Βουλή και να συνεχίσουν μόνο ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα. Οι δύο αντεισαγγελείς έχουν απαλλαγεί από όλα τα άλλα υπηρεσιακά καθήκοντά τους με εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση της Ξένης Δημητρίου έχει αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου. Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί, διερευνούν τις καταγγελίες του κ. Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, τις καταγγελίες σε βάρος του κ. Αγγελή από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για τους χειρισμούς των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Facebook Comments