Στον Έβρο ο Χρυσοχοΐδης για τον φράχτη και προσλήψεις συνοριοφυλάκων

19 mins read

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρίσκεται σήμερα στον Έβρο, ενώ νωρίτερα συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημοτικού καταστήματος Φερών, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, του αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρη Κολγιώνη, των προέδρων του αγροτικού και του κτηνοτροφικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Κώστα Αλεξανδρή και Κώστα Δουνάκη αντίστοιχα.
Μιλώντας στο  ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε ότι τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις των ιδιοκτητών αγροτεμαχίων από τα οποία διέρχεται ο φράχτης, η πρόσληψη 800 νέων συνοριοφυλάκων και η κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με το αντιπεριφερειάρχη Έβρου, ο κύριος Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι θα επισπευστούν οι διαδικασίες των απαλλοτριώσεων (διαδικασία εξπρές όπως και για την κατασκευή του φράχτη) και εκτίμησε ότι θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ώστε ν’ αποζημιωθούν οι αγρότες».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε, σύμφωνα πάντα με τον κ. Πέτροβιτς, ότι «ο φράχτης αφενός θωρακίζει τα σύνορα της χώρας, ταυτόχρονα όμως λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό έργο, παράλληλα με την κατασκευή του οποίου θα γίνουν και συνοδά έργα που θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική θωράκιση, στα σημεία όπου επιβάλλεται, ενώ συγχρόνως θα βελτιωθεί και το αγροτικό οδικό δίκτυο, με παρεμβάσεις που θα γίνουν από την εργολαβία».
Αναφερόμενος στην εξαγγελία πρόσληψης 800 νέων συνοριοφυλάκων, ο κος Πέτροβιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας «Με την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματός μας 800 νέοι του Έβρου θα έχουν τη δυνατότητα να υπηρετήσουν τη φύλαξη των συνόρων και ν’ απασχοληθούν παραμένοντας στην περιοχή. Η φυγή των νέων και το δημογραφικό είναι η μεγαλύτερη απειλή και η νέα ευκαιρία που δίνει το υπουργείο, είναι μία ευκαιρία παραμονής των νέων στον τόπο τους, υπηρετώντας την πατρίδα και φυλάσσοντας τα σύνορα».
Και πρόσθεσε ότι «Η εντοπιότητα θα είναι ένα χαρακτηριστικό και του νέου διαγωνισμού».
Να σημειωθεί ότι –όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασία του Πολίτη- έχει ήδη υποβληθεί το αίτημα χρηματοδότησης, από ευρωπαϊκά κονδύλια, για τις εν λόγω προσλήψεις, το οποίο εκτιμάται ότι θα τύχει θετικής απάντησης. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού και της πρόσληψης των νέων συνοριοφυλάκων στην περιοχή του   Έβρου, με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
Αναφορικά με τη δημιουργία νέου Αστυνομικού Μεγάρου, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε, σύμφωνα με τον κ. Πέτροβιτς, ότι προχωράει η διαδικασία σε συνεργασία και με το Δήμο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να μεταστεγαστεί η Αστυνομική Διεύθυνση σε ιδιόκτητο κτίριο που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Παλαγίας Αλεξανδρούπολης.

Facebook Comments