Στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάνε το «έως» στην απαλλαγή φόρου για γονικές παροχές ΕΩΣ €800.000

23 mins read

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά το μέτρο, που θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου για κατάργηση του φόρου γονικών παροχών και δωρεών έως €800.000 ανά τέκνο και συγγενή, έφερε σειρά αναρτήσεων και δηλώσεων.

Εντύπωση προκαλεί ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοούν ή αμελούν να αναφέρουν παρόλο που γνωρίζουν, ότι η απαλλαγή φόρου απευθύνεται σε όλους όσους έχουν ακίνητη περιουσία ΕΩΣ 800.000 ευρώ.

Φαίνεται ότι το αντιπολιτευτικό αφήγημα τους θέλει να επιμένουν ότι απαλλάσσονται από φόρο όσοι κάνουν γονική παροχή ή δωρεά 800.000 ευρώ, παρουσιάζοντας το ως παροχή στους πλούσιους ενώ στην πραγματικότητα ωφελείται όλη η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης, δηλαδή και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία 200.000 ή 300.000 ευρώ.

Οι αναρτήσεις – δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτηρίζει ως “απατεωνιά” μια σειρά από μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός ενώ παράλληλα σημειώνει πως “κοροϊδεύει ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες”.

Σε ανάρτησή του, μάλιστα, μεταξύ άλλων, ανέφερε συγκεκριμένα ότι όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά.”

Η ανάρτησή του

“Έχω πει, και το πιστεύω, ότι πρέπει να είμαστε φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς. Αλλά:

Όταν κάποιος ανακοινώνει 3.4 δις μέτρα και τα μισά περιλαμβάνονται στο ήδη ψηφισμένο μεσοπρόθεσμο, το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος λέει ότι μοιράζει δίκαια τον πλούτο, και κάνει τεράστια δώρα σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία 800.000 και δεν δίνει τίποτα σε όσους έχουν μέχρι 150.000, το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος λέει ότι οι νέοι και οι νέες είναι προτεραιότητα και τους δίνει το 0.5% των μέτρων (100 ευρώ τον μήνα, για 6 μήνες, σε ελάχιστους), το λες και απατεωνιά.

Όταν κάποιος κοροϊδεύει έτσι ανερυθρίαστα τους νέους και τις νέες και τους δίνει 50 gigabytes, μην παραξενευτεί αν τα χρησιμοποιήσουν για να του απαντήσουν κάπως… αθυρόστομα…”.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Δραγασάκης, σε ανάρτησή του αγνόησε και εκείνος τη λέξη, ΕΩΣ, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού σχετικά με  την απαλλαγή φόρου στις γονικές παροχές, “ΕΩΣ 800.000 ευρώ”. 

“Ποια κοινωνική ανάγκη εξυπηρετεί η απαλλαγή από το φόρο μιας μεταβίβασης ακινήτων, χρήματος ή μετοχών ύψους 800.000 ευρώ;” έγραψε σε ανάρτησή του.

Μου έκανε εντύπωση η κυβερνητική ανακοίνωση ότι θα είναι αφορολόγητη η γονική δωρεά για 800.00 ευρώ – έστω έως 800.000-  …Αν κάποιος έχει 800.000 ευρώ, ε, ναι πρέπει να πληρώσει φόρους… Σε ποιους απευθύνεται; Βαράνε οι καμπάνες στις λαϊκές γειτονιές ότι είναι αφορολόγητα τα 800.000 ευρώ.” είπε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Επίσης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαίδης, μιλώντας χθες στην εκπομπή Brainstorming του Action24, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άφηνε ως έχει τη φορολογία για περιουσία άνω των 250.000 ευρώ.

Ακόμη, η πρώην «βουλεύτρια» Ελένη Αυλωνίτου έγραψε σαρκαστικά «οι περισσότεροι Έλληνες είναι κατενθουσιασμένοι αφού μπορούν να μεταβιβάσουν ακίνητο 800.000 ευρώ στο παιδί τους «αφορολόγητο», εννοώντας ότι είναι ένα μέτρο που αφορά  τους πλούσιους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Facebook Comments