Συνάντηση Β. Κικίλια με αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ την Παρασκευή – Πυρά του Α. Τσίπρα προς την κυβέρνηση

16 mins read

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλη Κικίλιας θα συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής με αντιπροσωπεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), για την αλλαγή που δρομολογεί στο ΚΕΘΕΑ η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με την οποία καταργείται το αυτοδιοίκητο στο ΚΕΘΕΑ.

Οι εκπρόσωποι του φορέα εμφανίζονται αρνητικοί στη διαδικασία ορισμού του ΔΣ όπως προβλέπει η ΠΝΠ και υποστηρίζουν πως «η αιφνίδια κατάργηση της διοικητικής δομής κλονίζει τον Οργανισμό συθέμελα και εισάγει την ανασφάλεια στους εργαζόμενους, στους θεραπευόμενους και στη μεταξύ τους σχέση».

Σύμφωνα με το protothema.gr , κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ωστόσο πως «το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα έχει την πολυφωνία που απαιτείται και τα μέλη του θα έχουν την εμπειρία που χρειάζεται, ώστε να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη προσήλωση, η πολύ σημαντική κοινωνική του δράση. Η αλλαγή αυτή δεν θα επηρεάσει καθόλου την αποστολή, τον ρόλο, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση του οργανισμού».

Επισημαίνεται ακόμη πως «η Γενική Συνέλευση στην οποία συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, τα μέλη των θεραπευτικών προγραμμάτων που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, τα μέλη των ΔΣ των Συλλόγων γονέων και φίλων των θεραπευτικών προγραμμάτων και τα επίτιμα μέλη του ΚΕΘΕΑ, μετατρέπεται πλέον από όργανο που περιοριζόταν στην εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στο κεντρικό όργανο λήψης αποφάσεων».

Μέχρι σήμερα το ΚΕΘΕΑ διοικείται από ΔΣ του οποίου ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη εκλέγονται για διετή θητεία από τη Γενική Συνέλευση στην οποία έχουν δικαίωμα ψήφου περίπου 800 άτομα.

Πυρά από τον Α. Τσίπρα για το ΚΕΘΕΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του για το ΚΕΘΕΑ προς την κυβέρνηση κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει σκοπό να ιδιωτικοποιήσει κάθε δημόσιο οργανισμό που παράγει κέρδη, κρατικοποιεί το ΚΕΘΕΑ, που εδώ και 36 χρόνια παράγει κοινωνικό έργο. Στην πραγματικότητα, θέλουν να τελειώσουν με οτιδήποτε δεν μπορούν να ελέγξουν.

Μόνο που το ΚΕΘΕΑ δεν είναι γραφειοκρατικός οργανισμός για να διορίζουν έμμισθους γραφειοκράτες να τον διοικούν, αλλά ζωντανό κύτταρο δράσης μέσα στην κοινωνία. Με βαθιές ρίζες και με προσφορά -όχι σε αριθμούς- αλλά σε ανθρώπινες ζωές.

Η σπουδή τους να το τελειώσουν με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει τις προθέσεις τους και τους εκθέτει ακόμη περισσότερο.

Facebook Comments