Συνέντευξη Φρουζή: «Αν είχα καταθέσει το 2017, δεν θα υπήρχε κανένα θέμα Novartis»

12 mins read

O πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Φρουζής, ήταν καλεσμένος στο Action24 και την εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά, όπου μίλησε για την υπόθεση Novartis.

Αρχικά, o κ. Φρουζής τόνισε ότι «ποτέ δεν κλήθηκα να καταθέσω ως κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis», ενώ ανάφερε ότι  «η κ. Τουλουπάκη ζήτησε από τους δικηγόρους μου να συναντηθούμε ατύπως αφού μου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Τουλουπάκη με πίεσε να δώσω άτομα, πολιτικούς μέσα στη 10αδα πολιτικών που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση της Νοβάρτις», υπογραμμίζοντας ότι «η Τουλουπάκη μου ζήτησε να καταθέσω πράγματα που δεν είχα πρόθεση ποτέ να καταθέσω».

Ακόμη, ο κ. Φρουζής σημείωσε, αναφερόμενος στους μάρτυρες, ότι υπάρχουν «τρεις μάρτυρες στην Αμερική και τρεις στην Ελλάδα, εκ των οποίων οι δύο εξ αυτών είναι οι ίδιοι».

Επιπλέον, επισήμανε ότι θεωρεί «επιβεβλημένη την άρση του καθεστώτος της προστασίας των μαρτύρων», τονίζοντας ότι «όσο τους καλύπτουμε τόσο διαιωνίζεται η σκευωρία».

«To 2017 υπήρξαν έγγραφα του FBI ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη χρηματοδότησης σε πολιτικούς» σημείωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, υπογραμμίζοντας ότι «η υπόθεση ήρθε τον Φεβρουάριο του 2018».

Συμπλήρωσε δε ότι «ήμουν πρόεδρος στο ΣΦΕΕ  και είχα θεσμική υποχρέωση να συναντιέμαι με πολιτικούς και κόμματα».

Στη συνέχεια, ο κ. Φρουζής τόνισε «το 2018 δεν ζήτησα υποστήριξη ούτε από την εταιρία ούτε από κυβερνητικούς», σημειώνοντας «ήθελα να υπάρχει ανεξάρτητη πορεία και να το ξεκαθαρίσω μόνος μου».

«Αν το 2017 είχα καταθέσει όσα είπα στη Βουλή δεν θα υπήρχε κανένα θέμα και κανένα ζήτημα Novartis», είπε.

«Γιατί η εισαγγελία δεν κάλεσε τους αρμόδιους ανθρώπους της Novartis για το θέμα δωροδοκίας των γιατρών;» διερωτήθηκε ο κ. Φρουζής, ενώ επισήμανε ότι «για να αποκαλυφθεί η αλήθεια της υπόθεσης πρέπει να υπάρξει η άρση του απορρήτου των “κουκουλοφόρων – μαρτύρων’’».

Δείτε όλη την συνέντευξη στην εκπομπή Evening Report

Facebook Comments