ΣΥΡΙΖΑ: Συνδιάσκεψη express και… καλές διακοπές!

18 mins read

Με την κυβερνητική θητεία να φτάνει στη μέση της και τη ΝΔ να διευρύνει το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην αξιωματική αντιπολίτευση αντιλαμβάνονται ότι έχουν ανάγκη από γεγονότα. Στις 2, 3 και 4 Ιουλίου θα λάβει χώρα η πανελλαδική συνδιάσκεψη για τις προγραμματικές θέσεις, ώστε να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να «κυβερνά» την Κουμουνδούρου με μία μικρή και κλειστή ηγετική ομάδα. Κυρίως, όμως, για να υπάρχει το απαραίτητο ακροατήριο ώστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει το αίτημά του για πρόωρες εκλογές, κάτι που δεν έκανε για το εργασιακό νομοσχέδιο, καθώς δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις που επιθυμούσε. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν την τελευταία στιγμή αλλάξει γνώμη και αποφύγει το αίτημα για πρόωρες εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα σηκώσει τους τόνους απέναντι στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, περιγράφοντας την πραγματικότητα στη χώρα με μελανά χρώματα. Αδιαφορώντας αν η τοποθέτησή του αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα.

Εδώ και καιρό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί πολιτική ακροατηρίου. Δηλαδή, απευθύνεται σε εκείνους που είναι έτοιμοι να τον πιστέψουν και βασικά τους λέει ότι περιμένουν να ακούσουν. Αδυνατεί έτσι να κρύψει πως ουσιαστικά είχε επενδύσει στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας για να προκύψει (και να την εκμεταλλευτεί) δυσαρέσκεια για το κυβερνών κόμμα. Κάτι, βεβαίως, που δεν συνέβη, όπως ακριβώς δεν προέκυψαν και οι αντιδράσεις για τον νέο εργασιακό νόμο. Διατηρώντας υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως απαντά και στην κριτική των «βαρόνων» της Κουμουνδούρου, οι οποίοι δεν βλέπουν με καλό μάτι ούτε τα ανοίγματα σε πρώην πασόκους, ούτε και την… ρεαλιστική στροφή σε επίπεδο πολιτικού λόγου. Με την προγραμματική συνδιάσκεψη η ηγετική ομάδα δεν περιμένει μόνο να… κλείσει στόματα, αλλά να υπάρξει και αποσυμπίεση, καθώς θα δοθεί το απαραίτητο βήμα σε κάποιους να πουν τις θέσεις τους. Ώστε να βγουν και τα απαραίτητα συμπεράσματα για το ποιος είναι με ποιον. Και μέχρι πού είναι ορισμένοι διατεθειμένοι να φτάσουν.

«Ό,τι κι αν γίνει ή δεν γίνει στην συνδιάσκεψη, οι σύντροφοι της ανανεωτικής αριστεράς θα μπορούν πλέον να φύγουν για τις διακοπές τους ήσυχοι πως έχουν κάνει το (επαναστατικό) καθήκον τους» σημειώνει στο dailypost.gr στέλεχος που απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα γεγονότα του 2015 και την περίφημη… κωλοτούμπα. Ο συνομιλητής μας διατυπώνει επίσης την άποψη πως «ο Αλέξης Τσίπρας κοιμίζει την ιστορική ηγεσία και θα καθαρίσει το τοπίο στο συνέδριο της διεύρυνσης της Προοδευτικής Συμμαχίας, οπότε και θα αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ». Με βάση τα τελευταία δεδομένα για το πολιτικό σκηνικό, που θα έχει τότε στη διάθεσή του. 

Facebook Comments