Σχέδιο προφυλάκισης Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδου κατήγγειλε ο Αγγελής

10 mins read

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στον εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελο Ζαχαρή, προχώρησε καταγγελίες για την για την ύπαρξη σχεδίου προφυλάκισης τριών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Νovartis.

Με αποτέλεσμα η κατάθεσή του να διαβιβαστεί αμέσως στη Βουλή που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αγγελής έκανε λόγο για σχέδιο που αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο και επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή παραμονές των εκλογών.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε εκ νέου για τον «Ρασπούτιν» ισχυριζόμενος ότι τα περί προφυλάκισης των τριών πολιτικών προκύπτουν από συζητήσεις που είχε με την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και την τότε Γενική Επιθεωρήτρια Μαρία Παπασπύρου ενώ δήλωσε πρόθυμος, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με την αξιοπιστία των καταγγελομένων του, να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση μαζί τους.

«Νιώθω ότι με πούλησαν, με πρόδωσαν και με έστυψαν άνθρωποι που εμπιστεύτηκα κι αυτό είναι κάτι που με πονάει πολύ», δήλωσε για στενή του συνεργάτιδα.

Όσον αφορά στο ποιος είναι ο Ρασπούτιν ο κ. Αγγελής , φέρεται να παρέπεμψε στην πρώην επιθεωρήτρια των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, την τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και τον πρώην υπουργό δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου που ξέρουν όπως είπε το όνομά του και του το είχαν πει.

Facebook Comments