ΑρχικήΠολιτικήΣυνάντηση Κοντοζαμάνη - Μητσοτάκη: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Συνάντηση Κοντοζαμάνη – Μητσοτάκη: Θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ

Mε τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε συνάντηση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν το σχέδιο που υλοποιείται για τις επενδύσεις στον κλάδο της βιοτεχνολογίας και την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων στο χώρο της Υγείας, όπου σύντομα αναμένονται εξελίξεις, καθώς και τη δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA), στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει ως Εθνικός εκπρόσωπος ο κ. Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο κ. Κοντοζαμάνης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είναι ερευνητής και πολιτικός με καταγωγή από το Άστρος Κυνουρίας.

Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Μαθηματικών, ενώ έχει εργαστεί, ως επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Συστημάτων Υγείας), και του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων:

Υπεύθυνος Ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ, από το 1999 ως το 2004 Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009.

Επίσης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας από τον Αύγουστο 2014 μέχρι το Φεβρουάριο 2015, σύμβουλος πολιτικής και διοίκησης υπηρεσιών υγείας μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και επιτροπές, όπως το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Φαρμακευτικό Φόρουμ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.