Συνάντηση Μητσοτάκη με 27 γαλλικές εταιρείες

19 mins read

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Κίνησης Γαλλικών Επιχειρήσεων (Mouvement des Entreprises de France -MEDEF) στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να έχει στις 13:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Γάλλοι επιχειρηματίες και τα στελέχη που έχουν φτάσει στην Ελλάδα εκπροσωπούν 23 κορυφαίες γαλλικές διεθνώς εταιρείες αναγνωρισμένες στον τομέα τους.

Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας είναι ο πρόεδρος Geoffroy Roux de Bézieux και συνοδεύεται από πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του MEDEFΗ καθώς και από 27 επιχειρηματίες και στελέχη που εκπροσωπούν τις 23 κορυφαίες γαλλικές εταιρείες.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη η συνάντηση με τον πρωθυπουργό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Οι βασικοί τομείς δραστηριοποίησης της γαλλικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας αφορούν σε αερομεταφορές, παραχωρήσεις οδικών αξόνων, έργα ασφαλείας, άμυνας και πιστοποιήσεων, ναυπηγικά προγράμματα, διαχείριση υδάτων/αποβλήτων και εξοπλισμούς.

Σύμφωνα με παράγοντες των δύο πλευρών σκοπός είναι η περαιτέρω επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών. Το έναυσμα δόθηκε ήδη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος παρέθεσε προς τιμήν τους δείπνο με την παρουσία πολλών Ελλήνων επιχειρηματιών, ενώ εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης απηύθυναν ομιλία ο υπ. Οικονομικών κ Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερακάκης.

Αρκετές από αυτές τις γαλλικές εταιρείες είναι εδραιωμένες στην Ελλάδα, διαθέτουν παραγωγική βάση, ενώ αρκετές θα διερευνήσουν νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, σε μια σειρά από τομείς, όπως η ψηφιακή τεχνολογία, η ενέργεια, τα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα τρόφιμα, οι μεταφορές, οι έξυπνες πόλεις, οι κατασκευές, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δείχνουν ότι το 2021 ο όγκος των επιχειρηματικών συναλλαγών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας αυξήθηκε κατά 11.2%. Οι ελληνικές εξαγωγές προς τη Γαλλία ανήλθαν σε €1,8 δισ., αυξημένες κατά 4,4% σε σχέση με το 2020 και οι εισαγωγές 2,5 δισ.ευρώ, αυξημένες κατά 16,7%. Μάλιστα, η Γαλλία, ήταν ο 5ος μεγαλύτερος ξένος επενδυτής στην Ελλάδα, με επενδύσεις συνολικού ύψους 1,49 δισ.ευρώ, σε κλάδους όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η πράσινη ανάπτυξη.

Ως επικεφαλής της αποστολής έχουν οριστεί ο Πρόεδρος του MEDEF και ιδρυτής της εταιρείας Holding Notus Technologies κ. Geoffroy Roux de Bézieux, ο Πρόεδρος ΔΣ του Ομίλου L’Oreal και Πρόεδρος του Γαλλο-ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κ. Jean-Paul Agon καθώς και ο Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του MEDEF και Πρόεδρος της BRICS ACCESS κ. Gerard Wolf.

Κάποιες από αυτές έχουν επενδύσει ήδη και λειτουργούν στη χώρας, ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης για επενδύσεις σε σημαντικού τομείς.

Οι γαλλικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην αποστολή είναι οι εξής:

-AEROPHILE (Tethered Balloon World Leader)
-AGENCE ALPS (Marketing & Tourism)
-AIRBUS (Global pioneer in the aerospace industry)
-BOLLORE (Transport – logistics – electric & sustainable mobility – communication)
-BRICS Access (Helping companies to set up and invest in emerging markets)
-BOUYGUES BATIMENT INTERNATIONAL (Complex construction projects)
-EGIS (Consulting, engineering, operation)
-FIVES (Design and supply machines and process technologies)
-GALILEO GLOBAL EDUCATION CORPORATE SERVICES (Higher Education Platform)
-GICAN (French Marine Industry Group)
-IDEMIA (Public Security and Identity)
-IVECO FRANCE (Design, production and marketing of vehicles)
-LOUIS DREYFUS ARMATEURS (Maritime transportation)
-L’OREAL (Cosmetics)
-NAVAL GROUP (Naval military construction)
-RATP DEVELOPPEMENT (Urban and intercity transportation systems)
-SAFRAN (Aerospace, security and defense equipment)
-SAGEMCOM ENERGY & TELECOM (Telecommunications and energy management)
-SAUR INTERNATIONAL (Production and distribution of water and sanitation)
-SETEC (Engineering Consulting)
-SULO (Waste management)
-THALES (Global leader in aerospace, defense, security)
-VINCI CONCESSIONS (Global leader in mobility infrastructure)

Facebook Comments

Τελευταία Νέα