Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Microsoft -Τι συζητήθηκε

8 mins read

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  στο περιθώριο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) στο Ντουμπάι.

Στην συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος της επένδυσης για το Data Center της Microsoft στην Ελλάδα, μαζί με το εθνικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού και τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον κ. Σμιθ για τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Η σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τη συγκρότηση Συμβουλευτικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη με επικεφαλής τον καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο εκθετικός ρυθμός εξέλιξης της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθιστά απαραίτητη τη σύσταση Συμβουλευτικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας μπροστά στις εξελίξεις που οι κάθε είδους εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας θα φέρουν, στην κατεύθυνση της συμμετοχικής ανθεκτικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της βιώσιμης ανάπτυξης και ευημερίας.

 

Facebook Comments