Συρίγος για ΑΠΘ: «Βρισκόμαστε σε κλεφτοπόλεμο με τις ομάδες βίας στα Πανεπιστήμια»

10 mins read

Τα επεισόδια στο ΑΠΘ και την εισβολή κουκουλοφόρων στον χώρο που χτίζεται βιβλιοθήκη σχολίασε ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. 

«Οι ομάδες βίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μία φάση κλεφτοπόλεμου με αυτές τις ομάδες βίας, οι οποίες αποτελούνται από κάποιους φοιτητές αλλά και κάποιους εξωφοιτητικούς που ανήκουν στον ακροαριστερό και αναρχικό χώρο και “πουλάνε” το αφήγημα ενός Πολυτεχνείου της γενιάς τους. Με αυτόν τον τρόπο, στρατολογούν φοιτητές και καλλιεργούν την βία», ανέφερε ο κ. Συρίγος, μιλώντας στο Action24 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο.

Σύντομα οι πρώτοι 400 πανεπιστημιακοί αστυνομικοί στα ΑΕΙ

«Όσοι δημιουργούν επεισόδια στα Πανεπιστήμια θέλουν το μπάχαλο», πρόσθεσε και αποκάλυψε πως σύντομα θα βρεθούν οι πρώτοι 400 πανεπιστημιακοί αστυνομικοί στα ΑΕΙ.

Όσον αφορά στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση από τον Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, την χαρακτήρισε «διασκεδαστική».

«Ο κ. Φίλης αναπαράγει το ιδεολόγημα της Αριστεράς που θέλει όλους τους καλούς ανθρώπους να είναι αριστεροί σε αυτό το ιδεολόγημα το κράτος είναι πάντα το κακό που σε αυτή την περίπτωση κρατάει τον λοστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Παιδείας.

Για τον βανδαλισμό της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου, ο κ. Συρίγος ζήτησε να το καταδικάσουν όλα τα κόμματα της Αριστεράς. «Αν χρειαστεί να φυλάξουμε ακόμη και τα ντουβάρια είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να το κάνει. Η βιβλιοθήκη θα χτιστεί», είπε.

Facebook Comments