ΣΥΡΙΖΑ- Αχτσιόγλου: Ανάποδα μετρά ο χρόνος παραμονής της ομάδας «6 συν 6» στο κόμμα

19 mins read

Στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεν φαίνεται να είναι πολύς ο χρόνος παραμονή της ομάδας των «6 συν 6» που πρόκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου.

Έφη Αχτσιόγλου και ο Νάσος Ηλιόπουλος στις παρεμβάσεις τους στην Πανελλαδική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιείται σήμερα, κατέληξαν πως είναι αδύνατον να συμβιώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη. 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε τη βασική εισήγηση, ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Κατά τη διάρκεια της εισήγησής του έβαλε ένα πλαίσιο προβληματισμού, καθώς η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ βαθαίνει και είναι σε εξέλιξη. Ο χώρος κινδυνεύει με χλεύη, όπως τονίστηκε.

Ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης προτείνει να αποχωρήσουν σύντομα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ η πρώην υφυπουργός Μερόπη Τζούφλη τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν χωρά αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η βουλευτής Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα με τον Παύλο Πολάκη, τόνισε πως θα αποφασίσει με βάση της συνείδησή της και το τι θα πουν οι ψηφοφόροι της. Η πρώην βουλευτής Θεανώ Φωτίου ξεκαθάρισε και αυτή πως πρέπει να αποχωρήσουν, αλλά με απαραίτητη προϋπόθεση να δουν άμεσα τα επόμενα οργανωτικά βήματα.

Επίθεση σε Πολάκη για «βούρκο»
Νωρίτερα η εισήγηση των στελεχών που πρόκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου έκανε λόγο για έναν ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε κρίση που λαμβάνει στοιχεία διάλυσης και κινδυνεύει με την χλεύη των πολιτών.

Τονίζουν ότι η ρίζα του προβλήματα είναι πολιτική και η νέα ηγεσία αρνείται να το παραδεχθεί και αναζητά εσωτερικούς εχθρούς και συνωμοσίες συνωμοσίας. Μάλιστα όπως τονίζουν μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ για να υπάρξει κάποια προσπάθεια συντονισμού.

Μάλιστα εξαπέλυσαν επίθεση και κατά του Παύλου Πολάκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μετά τις τελευταίες επιθέσεις διαμορφώνεται εικόνα βούρκου στο κόμμα».

Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα υπάρξει σήμερα απόφαση αποχώρηση ούτε τελικό κείμενο. Όπως και να έχει πάντως η ομάδα Αχτσιόγλου βρίσκεται σε πορεία ρήξης με την νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βήμα προς την έξοδο από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποχώρησε η Νεολαία της Θεσσαλονίκης

Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί. «Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.

Facebook Comments