ΣΥΡΙΖΑ: Ασύμμετρη η επίθεση στην ΑΣΟΕΕ – ΚΙΝΑΛ: Επιβεβλημένη η επέμβαση χθες

21 mins read

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ και τις προσαγωγές φοιτητών από την αστυνομία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Στύλιος είπε ότι έχει βρεθεί γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ και η ελληνική αστυνομία ενεργεί κατά το νόμο προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη.

Στύλιος: Έχει βρεθεί γιάφκα στην ΑΣΟΕΕ και η ελληνική αστυνομία ενεργεί κατά νόμο.
Φίλης: Τι σημαίνει γιάφκα στα ελληνικά;
Στύλιος: Στο τέλος όλα θα βρεθούν και θα τα ξεκαθαρίσουμε
Φίλης: Πότε; Όταν πέσει ξύλο; Εδώ έχουμε παράνομη δράση, παραβιάζεται το άσυλο, θέλετε ένταση πριν το Πολυτεχνείο.
Στη συζήτηση παρενέβη και η Μερόπη Τζούφη, η οποία κατήγγειλε ότι η αστυνομία δεν της επέτρεψε να περάσει παρότι έδειξε την βουλευτική της ταυτότητα.

Ραγκούσης: Μήπως ο Μητσοτάκης επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;

Σύμφωνα με το Skai.gr, για ασύμμετρη και αδικαιολόγητη επίθεση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ έκανε λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

«Σήμερα υπήρξε μία ασύμμετρη και παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση αστυνομικών δυνάμεων εναντίον φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ που μας υποχρεώνει να διατυπώσουμε δημοσίως το ερώτημα. Μήπως τελικά είναι ο κ. Μητσοτάκης αυτός που επιδιώκει ένα νέο Γρηγορόπουλο;», διερωτήθηκε ο κ. Ραγκούσης.

ΚΙΝΑΛ: Επιβεβλημένη η επέμβαση χθες, δεν δικαιολογείται ο υπερβάλλον ζήλος σήμερα

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι η επέμβαση των αστυνομικών χθες στην ΑΣΟΕΕ για την αποκάλυψη οπλοστασίου ήταν επιβεβλημένη, αλλά σήμερα δεν δικαιολογούνται «ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί». Συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

«Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας εννοούμε κανένας».

ΚΝΕ: Παραβίαση του ασύλου και καταστολή

Σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καταγγέλλει παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και καταστολή στην κινητοποίηση φοιτητών σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει «σιγή ιχθύος» μέσα στα ιδρύματα.

«Για την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη», η κυβέρνηση αξιοποιεί τις ενέργειες ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους φοιτητικούς συλλόγους», αναφέρει η ΚΝΕ.

ΜέΡΑ25: Ο Χρυσοχοϊδης σβήνει τη φωτιά με βενζίνη

Το ΜέΡΑ25, αναφέρει ότι η κυβέρνηση «αποφάσισε να τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια όσο γίνεται πιστότερη αναπαραγωγή της» και καταγγέλλει την προσαγωγή δυο στελεχών της, που πήγαν να δουν από κοντά την κατάσταση.

«Ακολούθησε ένα απ’ τα γνώριμα πλέον blietzkrieg του Υπουργού ΠροΠο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος να σβήσεις μια φωτιά είναι με βενζίνη», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Ελληνική Λύση: Τελικά η κυβέρνηση είναι «αποτελεσματική»

Από εντελώς άλλη αφετηρία η κριτική της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου προς την κυβέρνηση για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ. Καταγγέλλει πως «οι παράνομοι μπαχαλάκηδες – δήθεν φοιτητές για άλλη μία φορά έφυγαν σαν κύριοι αφού ρήμαξαν την ΑΣΟΕΕ».

 

Facebook Comments