ΣΥΡΙΖΑ – Αυγέρη: «Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιουγκοσλαβία»

16 mins read

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» της Κυριακής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων».

Η κ. Αυγέρη αναφερόμενη στο  εσωκομματικό τοπίο υποστήριξε ότι “πάντα υπάρχει τρόπος να γεφυρώνονται διαφωνίες σε ένα πολιτικό κόμμα. Όμως δεν είμαστε ποτάμι με δύο όχθες που θέλει γέφυρα, ν’ ανεβαίνουν και να θαυμάζουν οι μεν και οι δε τη θέα απ’ τα ανεμοδαρμένα ύψη της εξουσίας. Είμαστε ένας συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που επείγεται να βγει από το πολιτικό ναρκοπέδιο της Δεξιάς. Είμαστε μία προοδευτική συμμαχία που οφείλει να σχεδιάσει τα προσεκτικά και συντονισμένα βήματά της χωρίς να κοιτά πίσω. Συνασπισμός και συμμαχία δεν σημαίνουν ομοσπονδία. Κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε Γιουγκοσλαβία. Σπεύδουν να βάλουν τίτλους τέλους. «Ήταν κάποτε ένα κόμμα», είναι σαν να μας λένε και νομίζουν ότι θα δικαιωθούν απ’ την Ιστορία επειδή κοπιάρουν σενάρια και θεωρίες. Η Ιστορία έχει δείξει ότι πολλές διασπάσεις κομμάτων και δη αριστερών ξεκινούν και τελειώνουν στο προσωπικό ανάστημα εκείνων που τις εκκινούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ομοσπονδία αυτονομημένων ομάδων πάνω στον πολιτικό χάρτη. Τα κόμματα που αντέχουν στην Ιστορία πρώτα γεννιούνται και αναγεννώνται μέσα από την κοινωνία και ύστερα αναδεικνύουν τις ηγετικές τους φυσιογνωμίες. Δεν κατασκευάζονται από ομαδάρχες που φιλοδοξούν να φτιάξουν την κοινωνία κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση. Η Αριστερά δεν είναι θεολογία. Το κόμμα δεν είναι ναός και τα ηγετικά του στελέχη δεν είναι ιερατείο. Και η κοινωνία δεν είναι εκκλησίασμα, αλλά εκκλησία του δήμου.

Αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις  τόνισε ότι “είναι προφανές ότι η εσωκομματική ένταση αφήνει βαθύ αποτύπωμα στις δημοσκοπικές τάσεις. Επιχειρούν διάφοροι καλοθελητές να συγκρίνουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων μετά την εκλογή του νέου προέδρου με αντίστοιχα ευρήματα του παρελθόντος. Παραλείπουν, όμως, να πουν ότι ποτέ άλλοτε νεοεκλεγείς πρόεδρος που κέρδισε τόσο καθαρά δεν αμφισβητήθηκε και υπονομεύθηκε όπως γίνεται σήμερα. Οπότε, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η ανάκαμψη περνάει μέσα από την ενότητα και τον συντονισμό των δράσεων. Είναι το στοιχειώδες για κάθε κόμμα εξουσίας. Θα πορευτούμε, επομένως, ως ενιαίο κόμμα και δεν θα κοιτάξουμε πίσω.​

 

 

Facebook Comments