ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Δεν έπιασαν οι... προσευχές για ιερό αντάρτικο

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έπιασαν οι… προσευχές για ιερό αντάρτικο

Μετά τις πορείες για τον Κουφοντίνα και τα πάρτι στις πλατείες στην αξιωματική αντιπολίτευση πίστευαν ότι το κακό θα τριτώσει για την κυβέρνηση το Πάσχα με τον κόσμο να συνωστίζεται στις εκκλησίες!

Έβλεπαν ότι έτσι θα πετύχαιναν έναν διπλό στόχο: η κυβέρνηση θα έρχονταν αντιμέτωπη με ένα ακροατήριο που την στηρίζει και θα είχε και έναν επιπλέον επιβαρυντικό παράγοντα να βάλει στην εξίσωση των μέτρων. Προφανώς πρόκειται για… επιθυμίες καλά κρυμμένες, καθώς στην Κουμουνδούρου δεν θέλουν με τίποτα να αντιληφθεί ο κόσμος πως επενδύουν στην αρνητική πορεία της πανδημίας για να μεγαλώσει η φθορά της κυβέρνησης. Άλλωστε, για τις εκκλησίες κανείς δε θα μπορούσε να την κατηγορήσει πως …έβαλε το χεράκι της, όπως συμβαίνει στις δύο πρώτες περιπτώσεις.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν για πρώτη φορά πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά σε αστοχίες στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε μία ομάδα στελεχών που ζύμωναν στις επαφές τους τη θεωρία πως «η ΝΔ θα τη βρει από τους χριστιανούς»! Ήλπιζαν ότι με το μπαλάκι να περνά στο συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο, το αποτύπωμα των πορειών για τον Κουφοντίνα και των πάρτι στις πλατείες θα χαθεί. Στο πλαίσιο αυτό, οι πιο τολμηροί έκαναν τον… σταυρό τους «να εξεγερθούν οι παπάδες»! Στο μυαλό τους είχαν εικόνες με τα ΜΑΤ να περικυκλώνουν ιερούς ναούς, αλλά οι προσευχές τους δεν έπιασαν τόπο.

Μετά το ραντεβού πρωθυπουργού – αρχιεπισκόπου χθες στη Βουλή το τοπίο ξεκαθάρισε και μάλιστα με τρόπο που οι εξελίξεις αιφνιδίασαν τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συμφώνησαν σε όλα, με την Εκκλησία να δίνει το παράδειγμα για ένα Πάσχα χωρίς υπερβολές. Ο επικεφαλής της Εκκλησίας αποδέχθηκε ακόμη και την μεταφορά της Ανάστασης στις 9μμ, ώστε να πέσει λίγο-πολύ πάνω στα μέτρα της κυβέρνησης και να αποφευχθούν βραδινές συγκεντρώσεις. «Μια φορά είπαμε και εμείς να επενδύσουμε στην πίστη, αλλά δεν μας βγήκε» παραδέχθηκε σε κύκλο συνομιλητών στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βέβαια, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ακόμη και σήμερα οι πιο φανατικοί ελπίζουν ότι στις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού θα παραβιαστούν. Γεγονός που θα προκαλέσει την αντίδραση της κυβέρνησης, αλλά θα δώσει και στους ίδιους πεδίο κριτικής. Αν τα ΜΑΤ πάνε στις εκκλησίες η δημοσιότητα θα είναι αρνητική από μόνη της, αν το αποφύγουν θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εγκαλέσει τη ΝΔ για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη μέχρι το «κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν στις εκκλησίες». Αλλά, για την ώρα αυτή η εικόνα έχει μείνει μονάχα στις… προσευχές των «πιστών» της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση, τα… στρατά είναι έτοιμα. Και τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο και ορισμένα στελέχη είναι έτοιμα αξιοποιήσουν εικόνες συνωστισμού αν υπάρξουν. Ακόμη και αν είναι την ημέρα της Ανάστασης ή του Πάσχα, καθώς ορισμένοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το γεγονός πως χριστιανοί υπάρχουν και μεταξύ των ψηφοφόρων τους.