ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν μπορούν θιασώτες της ακροδεξιάς να διοικούν δομές προσφύγων»

11 mins read

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση του νεοδιορισθέντα διοικητή της δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Πύργο.

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός,  υποστηρίζει ότι ο κ. Χρήστος Τσιαχρής, ο οποίος διορίστηκε διοικητής της δομής στον Πύργο, «είναι θιασώτης της μισαλλοδοξίας και διακατέχεται από ισλαμοφοβικές αντιλήψεις».

Και συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει την εντεκάμηνο εναγκαλισμό με την ακροδεξιά στα θέματα του προσφυγικού», υπογραμμίζοντας ότι ο νέος διοικητής της δομής στον Πύργο έχει κυκλοφορήσει ένα «πόνημα» το οποίο τιτλοφορείται «Μιναρέδες – Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη» και μάλιστα από έναν εκδοτικό οίκο μέσω του οποίου έχουν δημοσιευθεί τα έργα των περισσότερων θεωρητικών του ναζισμού!

«Ως εκ τούτου, ο κος Τσιάχρης είναι ο πλέον ακατάλληλος άνθρωπος για να εκτελέσει χρέη υπαλλήλου, πολλώ δε μάλλον Διοικητή σε μια δομή φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους ως εισβολείς που υπηρετούν ένα ‘’οργανωμένο’’ σχέδιο ‘’αλλοίωσης του πολιτισμού’’ δεν έχει καμία δουλειά να προΐσταται σε Δομή», τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ψυχογιός τονίζει ότι  «Ο Υπουργός πρέπει να προβεί σε άμεσες ενέργειες για να επανορθώσει αυτό το τεράστιο ατόπημα και να διασφαλίσει ότι εν λόγω κύριος που θεωρεί τους πρόσφυγες κατώτερα όντα και ενστερνίζεται το ναζιστικό δηλητήριο, δεν θα έχει οποιονδήποτε θεσμικό ρόλο ή εμπλοκή στη δομή φιλοξενίας. Δεν γίνεται να βάζεις ‘’το λύκο να φυλάει τα πρόβατα’’, ούτε βέβαια ανθρώπους που η χώρα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίζει αξιοπρεπώς και να σέβεται τα δικαιώματά τους».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα