ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες για τις προσωπικές επιθέσεις

16 mins read

Η στοχοποίηση της οικογένειας του πρωθυπουργού προκαλεί αντιδράσεις

Η επίθεση της ηθοποιού που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά του σποτ, κυρίως σε όσα έχουν στο στόχαστρό τους δημοσιογράφους, στην Μαρία Σάκκαρη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Αναστασία Γιάμαλη απάντησε στην Άννα Ελεφάντη πως η πορεία της μεγάλης μας τενίστριας «δεν χρήζει ετεροκαθορισμού» και πως δεν θα πρέπει κανείς να της αποδίδει άλλη ιδιότητα, είτε για να μειώσει, είτε για να κερδίσει ο ίδιος πόντους. Η γνωστή δημοσιογράφος εξέφρασε έτσι όλους όσοι στον ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με τη συνεχή στοχοποίηση της οικογένειας του πρωθυπουργού. Γιατί είναι άλλο το αίτημα διαφάνειας και άλλο οι  σεξιστικές αναφορές και προσεγγίσεις, είτε για τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είτε για τη σύντροφο του γιου του. 

Γενικότερα στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν στελέχη που θεωρούν ολισθηρό τον δρόμο που έχει χαράξει η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου. Υπενθυμίζουν στους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι είτε προωθούν είτε ανέχονται τη συγκεκριμένη πολιτική, ότι όλοι όσοι την ακολούθησαν στο παρελθόν έχασαν. «Ποτέ η σκανδαλολογία δεν έβγαλε θετικό πολιτικό αποτέλεσμα, πάντα η κατάληξη ήταν η απαξίωση της πολιτικής» επισημαίνει στο dailypost.gr πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, εκφράζει την απορία του για τη στάση του προέδρου του κόμματός του. «Είναι δυνατόν ο Αλέξης, που είδε στα ΜΜΕ τη φωτογραφία του στο κότερο με το πούρο, λίγες ημέρες μετά το Μάτι, να λέει ναι σε τέτοιες προσεγγίσεις» είναι η απορία του. 

Μια απορία που δεν δείχνουν να συμμερίζονται όσοι είναι γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η πλειοψηφία των στελεχών που βγαίνει στα ΜΜΕ επιμένει να κρατά ψηλά τα θέματα της λεγόμενης… δευτερογενούς ατζέντας. «Την ώρα που η πανδημία δείχνει την επιμονή της, την ώρα που η κυβέρνηση αλλάζει τα πάντα στην Παιδεία εμείς δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με δημοσιεύματα» επιμένει ο συνομιλητής μας. Και δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί. Συνδικαλιστές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έχουν και αυτοί στείλει αντίστοιχα μηνύματα. Κυρίως για την απόσταση που κρατά το κόμμα από τα ζητήματα της καθημερινότητας. «Οι εργαζόμενοι δεν ενδιαφέρονται για προσωπικές διαμάχης κορυφής» λένε χαρακτηριστικά. Με άλλα λόγια θεωρούν ότι πίσω από τον καπνό δεν υπάρχει φωτιά, αλλά… πάθος. Δηλαδή, η προσωπική κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Facebook Comments