ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στην εποχή των «θα» στην οικονομία!

16 mins read

Επιστρέφοντας στην εποχή που θα έσκιζε τα μνημόνια η Κουμουνδούρου μιλά και πάλι για… διαγραφές χρεών! Χωρίς, βεβαίως, να εξηγεί τι ακριβώς εννοεί, ποιους θα αφορούν, πόσο θα κοστίσουν, ποιοι θα πληρώσουν κοκ. «Αόριστα και ανεύθυνα υπόσχεται και πάλι εικονικούς παραδείσους» επισημαίνει στο dailypost.gr στέλεχος της νέας «Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης» και θυμίζει «την κατάληξη της προηγούμενης σεισάχθειας που είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας: το περίφημο τρίτο μνημόνιο, μετά από δήθεν 17 ώρες διαπραγμάτευση».

Στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, φαίνεται να πιστεύουν ότι οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Έτσι, παρά τους σημαντικούς πόρους που διέθεσε η κυβέρνηση στη στήριξη επιχειρήσεων και κοινωνίας, παρά τις ρυθμίσεις χρεών, στην αξιωματική αντιπολίτευση επιμένουν να μιλούν για διαγραφές. Ξεχνώντας οι ίδιοι πως την τελευταία φορά που είχαν οι ίδιοι το τιμόνι της εξουσίας, όχι μόνο δεν χάρισαν λεφτά, αλλά έφεραν και νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες. Επιπλέον, ζητούν να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν τις ημέρες της… Πρώτης Φορά Αριστερά κυβέρνησης.

Οι κινήσεις αυτές της Κουμουνδούρου ενοχλούν και την Χαριλάου Τρικούπη. «Δεν είναι στάση κόμματος σοβαρής αξιωματικής αντιπολίτευσης» αναφέρει στο dailypost.gr βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. «Με το να υπόσχεται κανείς γενικά και αόριστα τα πάντα στους πάντες προσφέρει κακές υπηρεσίες» συνεχίζει στο σκεπτικό του ο συνομιλητής μας και προσθέτει: «Με αυτά τα μυαλά δεν μπορεί να υπάρξει μέτωπο των δυνάμεων της αντιπολίτευσης».

Οι μόνοι που σιωπούν είναι τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όποια τάση και αν ανήκουν. Καθώς, φαίνεται πως ο λαϊκισμός και η υπερβολή διαπερνούν οριζόντια όλες τις ομάδες. Ονομάζουν τα πάντα «φιλολαϊκή ρητορική» και τα αποδέχονται μέχρι να έρθει η ώρα να μιλήσουν για… αυταπάτες. Και να ζητήσουν τότε από τον κόσμο να βάλει το χέρι στην τσέπη για τον λογαριασμό.

Όμως, το ερώτημα είναι αν τα κόλπα αυτά πιάνουν στους πολίτες. «Μόνο σε όσους είναι έτοιμοι να ακούσουν μόνο ότι θέλουν» μας εξηγεί κορυφαίος παράγοντας στον χώρο των εταιρειών έρευνας της κοινής γνώμης. «Οι Έλληνες είναι υποψιασμένοι, κανείς πλέον δεν τρώει σανό, εκτός κι αν το έχει στη… δίαιτα του», λέει χαρακτηριστικά. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, με τη ΝΔ να κυριαρχεί σε όλους τους τομείς απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments