ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ εναντίον Άδωνι – Νέες δηλώσεις για την α’ κατοικία

20 mins read

Αντιδράσεις και παρεξηγήσεις προκάλεσε μία αποστροφή της ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου σχετικά με την προστασία της α’ κατοικίας.

Στον χαιρετισμό του, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία, συμπληρώνοντας ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει» και τη χαρακτήρισε ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

Το Κίνημα Αλλαγής απάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις». «Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας», συμπλήρωσε το ΚΙΝΑΛ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επεχείρησε να χρεώσει τις δηλώσεις στον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η άποψη πως “η προστασία της α’ κατοικίας ζημιώνει την οικονομία” είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς.

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη

Η πρώτες του αντιδράσεις ήρθαν μέσω Twitter:

Ενώ μετά μίλησε και στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος:

Απαντώντας στην «αθλιότητα», όπως τη χαρακτήρισε, του ΚΙΝΑΛ που τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε «να πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας των δανειοληπτών» ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η διαφωνία μου ήταν στην απόλυτη προστασία της α΄ κατοικίας λες και είμαστε στο 2010». Ο ίδιος επισήμανε ότι η απόλυτη απαγόρευση ίσχυσε για 10 χρόνια όσο η χώρα ήταν στην κρίση και αναρωτήθηκε «όσο πάμε προς την κανονικότητα δεν πρέπει να επιστρέψουμε προς το 2000 όταν επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε απόλυτη προστασία της α΄κατοικίας;».

«Το να μιλήσουμε για 2-3 χρόνια να το καταλάβω, να μιλάμε για πάντα;» έθεσε το ερώτημα ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «η απόλυτη προστασία σημαίνει απαγορεύται ο πλειστηριασμός». Ο υπουργός Ανάπτυξης εξήγησε ότι «μέχρι 30 Απριλίου υπάρχει απόλυτη προστασία. Από τις 30 Απριλίου θα υπάρχει προστασία για τον αδύναμο. Μέχρι τις 30 Απριλίου ισχύει η πλατφόρμα. Όποιος πιστεύει ότι είναι κάτοχος μέσης ιδιοκτησίας και αισθάνεται ότι θέλει να πληρώνει και δεν μπορεί, με βάση τα όρια που θέσπισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να κάνει αίτηση και να σώσει το σπίτι του και να πάμε μπροστά ως πολιτισμένοι άνθρωποι. Αυτοί προφανώς πρέπει να προστατεύονται και θα προστατεύονται».

Τόνισε, δε, ότι «αυτός που έχει και δεν πληρώνει στερεί από κάποιον να παρει στο μέλλον στεγαστικό δάνειο, στερεί από τον οικοδόμο τη δυνατότητα να έχει δουλειά». «Δεν δέχομαι να προστατεύουμε τον μπαταχτσή», έστειλε το μήνυμα ο υπουργός Ανάπτυξης.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα